OCTENIDENT® OTOPINA ZA ISPIRANJE USTA

250 ml

Octenident otopina za ispiranje usta je otopina spremna za uporabu, a namijenjena za prevenciju i izbjegavanje neugodnog zadaha iz usta te smanjenje broja bakterija koje stvaraju neugodan zadah u usnoj šupljini. Octenident stvara osjećaj čistoće u ustima i pogodan je za bolesnike s ograničenom mogućnošću obavljanja oralne higijene.

Octenident otopina za ispiranje usta je gotova otopina, spremna za uporabu. Namijenjena je za prevenciju i izbjegavanje neugodnog zadaha iz usta i smanjenje broja bakterija koje stvaraju neugodan zadah u usnoj šupljini.

Octenident stvara osjećaj čistoće u ustima i pogodan je za pacijente s ograničenom mogućnosti obavljanja oralne higijene.

Možete jesti i piti odmah nakon primjene Octenident otopine.

Isprati usnu šupljinu s 10 do 15 ml nerazrijeđene Octenident otopine za ispiranje usta 1 do 2 puta dnevno u trajanju od 30 sekundi.

Nakon ispiranja otopinu ispljunuti.

Ne progutati. Ne smije se primijeniti kod djece mlađe od 3 godine.

Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Aroma, Sodium Gluconate, Sucralose, Octenidine HCl, Citric Acid, BHT.

Bezbojna vodena otopina alkohola i oktenidin hidroklorida koja ne isušuje sluznicu i ne boji zube nakon dulje primjene. Uz dodatak mentola ugodnog je okusa. Može se primjenjivati u trudnica i dojilja. Ne sadrži klorheksidin.

VEZANI SADRŽAJ

ANTISEPTICI U LIJEČENJU ORALNIH BOLESTI

Antiseptici se primjenjuju lokalno na sluznicu usne šupljine kako bismo spriječili razvoj infekcije ili njezino širenje. Ovisno o antiseptiku, spektar djelovanja može biti bakteriostatski ili baktericidni, odnosno fungicidni i virucidni

Saznajte više

ŠTO PORUČUJE NEUGODAN ZADAH

Najvažnije je razlikovati je li riječ o intraoralnoj halitozi (čiji je uzrok u ustima) ili ekstraoralnoj halitozi (uzrokovanoj poremećajima negdje drugdje u tijelu ili je nastala kao posljedica upotrebe lijekova)

Saznajte više

LOŠ ZADAH - ODRAZ VAŠEG ZDRAVLJA

Nema dvojbe da je postojao i puno prije te da je u prošlosti bio i rasprostranjeniji, s obzirom na nedostatak higijenskih sredstava i nižu svijest o održavanju usne šupljine

Saznajte više