PRENATAL KAPSULE

30 kapsula

Dodatak prehrani obogaćen folnom kiselinom, željezom i omega-3 masnim kiselinama za žene koje planiraju trudnoću, te za trudnice i dojilje.

Dodatak prehrani obogaćen folnom kiselinom, željezom i omega-3 masnim kiselinama za žene koje planiraju trudnoću, te za trudnice i dojilje.
Folna kiselina doprinosi rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće.
Željezo i vitamin C doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.
Željezo doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.
Vitamin C povećava apsorpciju željeza.

Nakon jela popiti 1 tabletu dnevno s nešto tekućine.

NAPOMENA
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Riblje ulje (10% EPA, 50% DHA), magnezijev oksid, L-askorbinska kiselina, elementarno željezo (reducirano karbonilom), nikotinamid, cinkov oksid, DL–tokoferil acetat, D–kalcijev pantotenat, manganov sulfat, piridoksin hidroklorid, riboflavin, tiamin mononitrat, bakrov sulfat, pteroilmonoglutaminska kiselina, kalijev jodid, natrijev selenit, D-biotin, kolekalciferol, cijankobalamin, biljna ulja palme i kokosa (softisan), emulgatori: pčelinji vosak, lecitin soje; sredstvo za poliranje: želatina; tvar za zadržavanje vlage: glicerin; bojila: željezov oksid (E172), titanov dioksid (E171), karmin (E120).

Zona Vital Prenatal kapsule su multivitaminsko-multimineralni pripravak prilagođene formulacije u obliku gel kapsule. Uz vitamine i mineralne tvari sadrži i riblje ulje, odnosno esencijalne omega-3 masne kiseline. Medij u kojem se nalaze svi sastojci kapsule osmišljen je tako da se osigura maksimalna iskoristivost svih vitamina i mineralnih tvari, neovisno o tome jesu li topljivi u vodi ili u mastima.
Prenatal je dodatak prehrani namijenjen ženama reproduktivne dobi, posebice onima koji planiraju trudnoću ili su trudne. Nabolje vrijeme za početak korištenja Prenatal kapsula je 12 do 4 tjedana prije trudnoće (ukoliko je planirana), te ih je preporučljivo nastaviti uzimati tijekom trudnoće i tijekom razdoblja dojenja. Dojiljama koje imaju neuravnoteženu ili nutritivno deficitarnu prehranu zbog alternativnih načina prehrane (veganke i vegetarijanke) ili imaju eliminaciju pojedinih skupina namirnica (mahunarki, kupusarki, ribe i plodova mora, citrusa…) te dojiljama koje su rodile u zimskim mjesecima preporučuje se suplementacija Prenatalom.
Osnovna razlika je u prilagođenoj formulaciji koja je u Prenatal kapsulama prilagođena dnevnim nutritivnim potrebama trudnica i dojilja, jer se u ovom razdoblju njihove potrebe za pojedinim mikronutrijentima znatno razlikuju od potreba opće populacije. Ovdje se prvenstveno ističu povećane doze folne kiseline, željeza i cinka. Dodatno, novije generacije multivitaminsko-multimineralnih preparata namijenjenih trudnicama i dojiljama, kao što je Prenatal, u svom sastava imaju i omega 3-masne kiseline (EPA i DHA), za koje je dokazano da povoljno djeluju na neuromotorni razvoj ploda, odnosno novorođenčeta. Odgovarajuća i uravnotežena prehrana prije i tijekom trudnoće uz suplementaciju prenatalnom formulom pokazala se najučinkovitijim načinom održavanja optimalnog nutritivnog statusa buduće majke, kao i najbolji način osiguravanja svih nutrijenata za zdravi razvoj ploda..

VEZANI SADRŽAJ

KLJUČNI NUTRIJENTI ZA ZDRAVU TRUDNOĆU I DOJENJE

Dokaza o prednostima primjene dodataka prehrani za majku i dijete iz dana u dan sve je više, stoga je uputno savjetovati budućim majkama primjenu bitnih nutrijenata u tom važnom životnom razdoblju

Saznajte više

ŠTO SVE MOŽE FOLNA KISELINA

Istraživanja su pokazala da dnevna doza folne kiseline može smanjiti rizik nastanka kardiovaskularnih bolesti za čak 20 posto

Saznajte više