ONE-A-DAY KAPSULE

30 kapsula

Multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani.

Multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani.
Važnost vitamina u očuvanju zdravlja dobro je poznata. Oni, međutim, nisu dovoljni jer sve enzimatske aktivnosti u organizmu uključuju i minerale. Vitamini su organski spojevi koji sadrže ugljik. A naše tijelo treba i anorganske elemente koji se dijele u dvije skupine: minerale, tj. elemente koje trebamo u količinama većim od 100 mg na dan (npr. kalcij) i elemente u tragovima čija je dnevna potreba manja od navedene.
One-a-Day kapsule - pruža vitamine i najvažnije minerale u jednoj kapsuli.

Nakon obroka popiti 1 kapsulu dnevno s dovoljnom količine tekućine. 

NAPOMENE
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Ulje suncokreta, želatina, magnezijev oksid, kalcijeve soli ortofosforne kiseline, tvar za zadržavanje vlage: glicerin, L-askorbinska kiselina, tvar za poliranje: žuti pčelinji vosak; inozitol, željezov sulfat, cinkov sulfat, emulgator: lecitin soje, D–alfa tokoferol, nikotinamid, bojilo: željezni oksid crni,  kalcijev D–pantotenat, manganov sulfat, retinil palmitat, bakrov sulfat, cijankobalamin, piridoksin–hidroklorid, riboflavin, tiamin–mononitrat, kalijev jodid, kolekalciferol, pteroilmonoglutaminska kiselina, natrijev molibdat, natrijev selenit, D-biotin, kapsula.

Veće doze pojedinih vitamina mogu imati zdravstvene posljedice zbog čega nekontrolirano i prekomjerno uzimanje multivitaminskih suplemenata nije preporučljivo. Preporučene dnevne doze namijenjene su zdravoj populaciji koja prakticira uravnoteženu prehranu stoga kad se radi o bilo kojim neuravnoteženostima ili medicinskim stanjima, odnosno bolestima može se uzeti i više od preporučenog dnevnog unosa budući da se radi o dodatku prehrane a ne o lijeku no bez obzira na to prije povećanog uzimanja multivitaminskog pripravka ili kombiniranja više suplemenata odjednom uvijek se dobro posavjetovati sa stručnom osobom ; nutricionistom ili liječnikom koji će onda s obzirom na individualizirane potrebe odrediti dnevne doze ovog suplementa.
 
Multivitaminski pripravci mogu se uzimati u bilo koje doba dana pri čemu je važno da se uzimaju uz obrok, nikako na tašte, iz dva razloga: prvo je da sami pripravak (kapsula, tableta) ne „padnu“ teško na želudac odnosno da se probavni sustav ne aktivira smo zbog tablete a drugi razlog je što se vitamini i mineralne tvari prirodno nalaze u hrani te im druge komponente hrane pomažu bolje u apsorpciji i sinergijski djeluju. Ukoliko je cilj da se multivitaminskim pripravkom poboljša apetit onda ga se preporuča uzimati u prvom dijelu dana uz doručak ili ručak, a ako ne želimo postići jači utjecaj na apetit onda ga je bolje uzimati uz večeru.
 
Većina multivitaminskih pripravaka ne sadrži apsolutno sve vitamine i mineralne tvari koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. Upravo iz tog razloga se ovakvi pripravci i deklariraju kao dodaci prehrani što znači da ih se uzima uz uravnoteženu i raznovrsnu hranu koja će priskrbiti one tvari koje pripravak ne sadrži. One a day je multivitaminsko multimineralni pripravak koji sadrži i vitamine i mineralne tvari koje zadovoljavaju 100% dnevnih potreba s obzirom na preporuke no bioiskoristivost nije za sve pojedine tvari u suplementu jednaka stoga je suplementacija ovakvim pripravkom idealna uz koliko je god moguću uravnoteženu prehranu.