ONE-A-DAY KAPSULE

30 kapsula

Multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani.

Multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani.
Važnost vitamina u očuvanju zdravlja dobro je poznata. Oni, međutim, nisu dovoljni jer sve enzimatske aktivnosti u organizmu uključuju i minerale. Vitamini su organski spojevi koji sadrže ugljik. A naše tijelo treba i anorganske elemente koji se dijele u dvije skupine: minerale, tj. elemente koje trebamo u količinama većim od 100 mg na dan (npr. kalcij) i elemente u tragovima čija je dnevna potreba manja od navedene.
One-a-Day kapsule - pruža vitamine i najvažnije minerale u jednoj kapsuli.

Nakon obroka popiti 1 kapsulu dnevno s dovoljnom količine tekućine. 

NAPOMENE
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Ulje suncokreta, želatina, magnezijev oksid, kalcijeve soli ortofosforne kiseline, tvar za zadržavanje vlage: glicerin, L-askorbinska kiselina, tvar za poliranje: žuti pčelinji vosak; inozitol, željezov sulfat, cinkov sulfat, emulgator: lecitin soje, D–alfa tokoferol, nikotinamid, bojilo: željezni oksid crni,  kalcijev D–pantotenat, manganov sulfat, retinil palmitat, bakrov sulfat, cijankobalamin, piridoksin–hidroklorid, riboflavin, tiamin–mononitrat, kalijev jodid, kolekalciferol, pteroilmonoglutaminska kiselina, natrijev molibdat, natrijev selenit, D-biotin, kapsula.

Veće doze pojedinih vitamina mogu imati zdravstvene posljedice, zbog čega nekontrolirano i prekomjerno uzimanje multivitaminskih suplemenata nije preporučljivo. Preporučene dnevne doze namijenjene su zdravoj populaciji koja prakticira uravnoteženu prehranu. Stoga, kada se radi o bilo kojoj vrsti neuravnoteženosti ili medicinskim stanjima, odnosno bolestima, može se uzeti i više od preporučenog dnevnog unosa. No, bez obzira na to, prije povećanog uzimanja multivitaminskog pripravka ili kombiniranja više suplemenata odjednom, uvijek se dobro posavjetovati sa stručnom osobom; nutricionistom ili liječnikom, koji će onda odrediti dnevne doze suplementa uzevši u obzir individualne potrebe.
Multivitaminski pripravci mogu se uzimati u bilo koje doba dana, pri čemu je važno da se uzimaju uz obrok, nikako na tašte, iz dva razloga: prvo je da sami pripravak (kapsula, tableta) ne „padnu“ teško na želudac odnosno da se probavni sustav ne aktivira smo zbog tablete, a drugi razlog je što se vitamini i mineralne tvari prirodno nalaze u hrani te im druge komponente hrane pomažu u apsorpciji i sinergijski djeluju. Ukoliko je cilj da se multivitaminskim pripravkom poboljša apetit, onda ga se preporučuje uzimati u prvom dijelu dana uz doručak ili ručak, a ako ne želimo postići jači utjecaj na apetit, onda ga je bolje uzimati uz večeru.
Većina multivitaminskih pripravaka ne sadrži baš sve vitamine i mineralne tvari koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. Upravo iz tog razloga se ovakvi pripravci i deklariraju kao dodaci prehrani. To znači da ih se uzima uz uravnoteženu i raznovrsnu hranu koja će priskrbiti one tvari koje pripravak ne sadrži. One-a-day je multivitaminsko-multimineralni pripravak koji sadrži i vitamine i mineralne tvari koje zadovoljavaju 100 % dnevnih potreba s obzirom na preporuke. No, s obzirom da bioiskoristivost nije za sve pojedine tvari u suplementu jednaka, suplementacija ovakvim dodatkom prehrani je idealna uz koliko je god moguću uravnoteženu prehranu.

VEZANI SADRŽAJ

INTERVJU - ISTINE I ZABLUDE O VITAMINIMA I MINERALIMA

Danas je naglasak na takozvanom povratku prirodi, zbog čega su se ljudi prestrašili vitamina iz bočice

Saznajte više

ENERGIJA NA MINIMUMU

Neki stručnjaci krivnju za proljetni umor pripisuju zatopljenju, a drugi "grijesima" koje smo počinili tijekom zime

Saznajte više

PREHRANOM PROTIV KRONIČNOG UMORA

Umor je signal da u stilu života, svakodnevnim životnim navikama i načinu razmišljanja treba nešto mijenjati

Saznajte više