KRILL OIL

30 kapsula

Dodatak prehrani bogat omega-3 masnim kiselinama.

Bogat omega-3 masnim kiselinama. Omega-3 masne kiseline (EPA i DHA) doprinose normalnoj funkciji srca. Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA.  Antarctic Neptun Krill Oil je najbolji izvor omega-3 kiselina. Omega-3 masne kiseline u Antarctic NKO™-u dolaze u fosfolipidnom obliku, što osigurava veću stabilnost, bolju i bržu apsorpciju, kao i bolje iskorištavanje EPA i DHA, što Antarctic NKO™-u osigurava znatno veću učinkovitost u odnosu na ostale izvore. Uz to, Antarctic NKO™ prirodno sadrži i snažni antioksidans astaksantin, kao i vrlo vrijedan kolin.

Dnevno (preporučljivo kod doručka) progutati 1 do 2 kapsule s nešto tekućine.

POSEBNE NAPOMENE
Čuvati izvan dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

UPOZORENJA
Prije korištenja Neptune Krill Oil kapsula potražiti savjet liječnika u slučaju alergije na ribe i plodove mora te korištenja antikoagulansa (lijekova protiv zgrušavanja krvi).

Neptune Krill ulje (iz Euphasia suberba račića) 500 mg, glicerol, pročišćena voda, riblja želatina. Alergeni: preosjetljivost na sastojke podrijetlom iz mora.

Omega-3 masne kiseline u Neptune Krill ulju dolaze u fosfolipidnom obliku, što osigurava veću stabilnost, bolju i bržu apsorpciju, kao i bolje iskorištavanje EPA i DHA,  u odnosu na ostale izvore.

Aktivni oblici omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA ) u ulju krila prirodno se nalaze u obliku fosfatidilkolina zbog čega je apsorpcija izrazito visoka. Osim toga, ulje krila sadrži i dodatne komponente među kojima se najčešće spominju astaksantin, snažan antioksidans, kolin i florotanine koji utječu na održivost i stabilnost višestruko nezasićenih masnih kiselina te povećavaju antioksidativnu vrijednost kril ulja i sinergijski učinak njegovih komponenti. Ulje krila ima vrlo mali rizik od kontaminacije, budući da se radi o vrsti račića koji se nalazi na početku prehrambenog lanca.
 
Dokazano je da suplementacija uljem krila povoljno utječe na cjelokupni lipidni profil. Istraživanja su utvrdila pozitivan učinak ulja krila na ukupnu razinu kolesterola, LDL kolesterola, HDL kolesterola i triglicerida te se kao krajnji zaključak većine istraživanja navodi da je ulje krila jedna od najboljih prirodnih terapija u slučaju dislipidemije – poremećenih vrijednosti triglicerida, kolesterola, HDL kolesteola (dobrog) i LDL kolesterola (lošeg). Pokazano je da ulje krila svojim specifičnim mehanizmom djelovanja snižava razinu lošeg - LDL kolesterola prilikom čega vrlo povoljno utječe na povećanje razine dobrog - HDL kolesterola. Pokazan je i značajan pad u koncentraciji ukupnih triglicerida u krvi i smanjenje ukupnog kolesterola, te dodatno protuupalno djelovanje. Upravo ovim djelovanjem ulje krila štiti kardiovaskularni sustav.
 
Učinak suplementacije omega-3 masnim kiselinama iz ulja krila ovisi o dobi, tjelesnoj  aktivnosti, spolu i zdravstvenom statusu osobe, no da bi se postigao optimalan učinak potrebno je uzimati kril ulje u preporučenoj dnevnoj dozi u razdoblju od najmanje 3 mjeseca.

VEZANI SADRŽAJ

NISU SVA ULJA KRILA ISTA

Zona Vital Krill Oil ulje iznimne kvalitete nalazi se u vrhunskim Licaps® kapsulama. Licaps® kapsule ne propuštaju kisik ni vodu, pa nema mogućnosti oksidacije, što jamči izuzetnu stabilnost proizvoda i maksimalno očuvanje omega-3 masnih kiselina, a zbog nepropusnosti kapsula nema neugodna mirisa.

Saznajte više

RAČIĆ SKRIVA VELIKO BOGATSTVO

Ulje antarktičkog krilla sadrži omega-3 masne kiseline u obliku koji osigurava veću stabilnost, bolju i bržu apsorpciju te bolje iskorištavanje

Saznajte više

OMEGA ČUVARI NAŠEG ZDRAVLJA

U namirnicama prevladavaju omega-6 masne kiseline, a s vremenom se drastično povećao rizik nedostatka omege-3

Saznajte više