GINKOPHYT KAPSULE

60 kapsula

GinkoPhyt kapsule su dodatak prehrani koji sadrži ekstrakt lista ginka.

Sadrži ekstrakt lista ginka koji doprinosi održavanju normalne cirkulacije i povoljno djeluje na kognitivne funkcije.

Uzeti 1 do 2 kapsule dnevno.

NAPOMENE
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

UPOZORENJE
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja zgrušavanja krvi, za trudnice, dojilje i djecu. 

Fitozom ginka (Ginko biloba) – (fosfolipidi soje, ekstrakt lista ginka), emulgator: mikrokristalinična celuloza; zgušnjivač: hidroksipropil metil celuloza, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeva sol masnih kiselina i silicijev dioksid; voda, zgušnjivač; karagenan; regulator kiselosti: kalijev acetat.

Važno je da dodatak prehrani sadrži standardizirani ekstrakt lista ginka te da je u obliku koji se lako apsorbira. Standardzirani ekstrakt lista ginka sadrži flavonske glikozide (kemferol i kvercetin) te terpenske laktone (ginkolide i bilobalid) i niz drugih bioaktivnih komponenti. U GinkoPhyt kapsulama se takav ekstrakt nalazi vezan za fosfolipide u tzv. fitosom kompleksu. Fitosom je lipidni kompleks koji u svoju strukturu uklapa standardizirani biljni ekstrakt kako bi se isti mogao lakše apsorbirati kroz stanične lipidne membrane čime se poboljšanja njegova bioiskoristivost.
 
Ekstrakt ginka djeluje primarno antioksidativno i protuupalno, čime utječe na tegobe povezane s lošom cirkulacijom, konkretno na pamćenje na način da doprinosi održavanju normalne cirkulacije u centralnom živčanom sustavu.  Postoje pouzdani dokazi koji upućuju na povoljni učinak suplementacije ginkom u osoba oštećene kognitivne funkcije povezane sa starenjem, primjerice na poboljšanje kratkoročne memorije i neposrednog pamćenja u zreloj populaciji. Dodatno dokazano poboljšava kvalitetu života kod stanja blažih oblika demencije. Tradicionalno se primjenjuje kod mikrocirkulacijskih poremećaja; za ublažavanje težine u nogama te osjeta hladnih ruku i nogu.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom, a pogotovo osobe koje imaju poremećaj zgrušavanja krvi i/ili uzimaju antikoagulantnu terapiju, antitrombocitne lijekove. ili lijekove za snižavanje krvnog tlaka. Dodatno, primjena suplementa ginka se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci.