CHOLESTERIL KAPSULE

60 kapsula

Cholesteril kapsule su dodatak prehrani koji sadrži fermentiranu crvenu rižu vrlo visoke kvalitete i visokog stupnja pročišćenosti.

Cholesteril kapsule sadrže monakolin K iz crvene fermentirane riže, koji doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 10 mg monakolina K.
Cholesteril kapsule sadrže fermentiranu crvenu rižu vrlo visoke kvalitete i visokog  stupnja pročišćenosti.

Uzeti 2 kapsule dnevno za vrijeme ručka ili prije spavanja.

NAPOMENE
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

UPOZORENJE
Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja. Ne koristiti ukoliko koristite lijekove za snižavanje masnoća u krvi (antilipemike).  

Fermentirana crvena riža (Monascus purpureus) (standardizirana na 5 mg monakolina K), zgušnjivač: hidroksipropilmetil celuloza, emulgator: mikrokristalinična celuloza, tvari protiv zgrudnjavanja magnezijeva sol masnih kiselina i silicijev dioksid, voda.

Primjena dodataka prehrani s monakolinom iz fermentirane crvene riže se ne preporučuje u kombinaciji s konvencionalnom statinskom terapijom i ostalim lijekovima za snižavanjima masnoće u krvi (antilipidemici). Zona Vital Cholesteril kapsule mogu se koristiti u osoba koje imaju blago povišene vrijednosti kolesterola te nisu na statinskoj terapiji te u slučaju ukidanja ili privremenog prekida takve terapije, za što je važno posavjetovati se s liječnikom.
 
Monakolin K je prirodni statin dobiven iz fermentirane crvene riže. Ima sličan učinak kao konvencionalni statini, tj. inhibira enzim odgovoran za sintezu kolestorola. Zato je moguće da se prilikom uzimanja Zona Vital Cholestrila kapsula, kao i kod ostalih statina, jave neki od simptoma poput glavobolje, gastrointestinalnih problema kao što su nadutost, bol u želucu, žgaravica te povišeni krvni tlak i vrtoglavica.
 
Za sada se prvenstveno upozorava na konzumaciju soka od grejpa istovremeno s monakolinom iz fermentirane crvene riže. Kombinacija soka od grejpa se ne preporučuje ni kod uzimanja konvencionalnih statina, jer može povećati intenzitet mogućih nuspojava. Pokazalo se da uzimanje niacina, odnosno vitamina B3 u kombinaciji s monakolinom K može povećati mišićnu slabost.
 

VEZANI SADRŽAJ

PORAST MASNOĆA U KRVI - RAZLOG ZA AKCIJU

Povišene vrijednosti lipida najčešće su povezane s povećanim rizikom za razvoj srčanožilnih bolesti, koje su danas vodeći uzrok smrtnosti u svijetu 

Saznajte više

MASNOĆE U KRVI

Poremećaji metabolizma lipida relativno su česti, pri čemu su češći oni vezani uz povećanje nego uz smanjenje koncentracije lipida

Saznajte više

TLC DIJETA

Predstavljamo Therapeutic Lifestyle Change (TLC) dijetu, prilagođenu osobama s povišenim vrijednostima lipida u krvi, koju je kreirao American Health Institute (AHI) u okviru nacionalnog programa edukacije o kolesterolu

Saznajte više