BONE HEALTH K2D3 KAPSULE ZA KOSTI

30 kapsula

Za zdrave i čvrste kosti. Vitamin K i vitamin D doprinose održavanju normalnih kostiju. Omega-3 masne kiseline (EPA i DHA) doprinose normalnoj funkciji srca (blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA).

Sinergijski metabolički učinak vitamina K2 i D3 dvojako utječe na naše zdravlje - osnažujući koštani sustav djeluje zaštitno na kardiovaskularni sustav.
Vitamin K2 i D3 su  vitamini topljivi u mastima koji imaju ključnu sinergijsku ulogu u metabolizmu kalcija, čime imaju direktan utjecaj na zdravlje kostiju i krvožilnog sustava. 

Bone health – K2D3 kapsule sadrže vitamin K2 (menakinon-7) i vitamin D3 (kolekalciferol), idealnu kombinaciju vitamina važnih za održavanje zdravih i čvrstih kostiju.  Jedna kapsula dnevno osigurava 120 % preporučenog dnevnog unosa vitamina K u obliku vitamina K2 i 150 % preporučenog dnevnog unosa vitamina D u obliku vitamina D3. Ova dva vitamina za zdrave i čvrst kosti djeluju sinergijski. Vitamin D doprinosi normalnom iskorištenju kalcija i njegovoj normalnoj razini u krvi, a vitamin K2 je važan za ugradnju kalcija u kosti i zajedno s vitaminom D doprinosi održavanju normalnih kostiju.

Popiti 1 kapsule dnevno.


 

U slučaju trudnoće i dojenja prije uporabe potražiti savjet liječnika ili ljekarnika.
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

riblje ulje, kapsula (riblja želatina), stabilizator: glicerol, ulje suncokreta, bojilo (klorofil), menakinon-7, kolekalciferol.
 
Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi
(=1 kapsula)
PU* (%)
 
Pročišćeno riblje ulje
(Standardizirano na 211 mg EPA i 141 mg DHA kao trigliceridi)
 
440 mg
**
Vitamin K290 μg120%
Vitamin D15 μg150%
 

Bone health – K2D3 kapsule sadrže 100 % prirodni oblik vitamina K2, dobiven patentiranim postupkom iz fermentiranog slanutka. Prirodni vitamin K2  u obliku dugolančanog menakinona 7  ima najveću bioiskoristivost i najdugotrajnije djelovanje.  

Vitamin D3 ili kolekalciferol oblik je vitamina D, dobiven iz životinjskih izvora, koji se u tijelu metabolizira u biološki aktivni oblik kalcitriol. Jednako kao i vitamin K2 topljiv je u mastima, stoga je riblje ulje idealan masni medij u kojem se nalaze vitamini K2 i D3. Vitamin K2 se nalazi u obliku menakinona-7 (MK-7), koji  je jedan od najistraživanijih oblika i ima najveću bioiskoristivost.
 
Sinergijsko djelovanje vitamina K2 i D3 ispitano je u mnogim studijama te je pokazano da vitamin D3 pozitivno djeluje na povećanje koncentracije pojedinih koštanih proteina i utječe na ravnotežu kalcija u organizmu što inducira stvaranje koštanog tkiva i smanjuje nastanak ateroskleroze. Oba nutrijenta su sigurna za korištenje kao dodaci prehrani te se njihovo značajno metaboličko djelovanje preklapa te djeluje sinergijski, što čini ova dva nutrijenta snažnim alatima za poboljšanje općeg zdravlja.  
 
Multivitaminski dodaci prehrani uobičajeno sadrže male doze kalcija, a vrlo često uopće ne sadrže vitamin K2, zbog čega se Zona Vital Bone Health - K2D3 kapsule preporučuje uzimati i uz multivitaminsku suplementaciju. Novija istraživanja preporučuju uzimanje K2 i D3 vitamina u kombinaciji s izvorima kalcija, jer se na taj način postiže bolja distribucija i apsorpcija kalcija u kosti.
 

VEZANI SADRŽAJ

ŠTO SVE KOSTI VOLE

Uz preporučeni unos kalcija vrlo je bitno osigurati i optimalan unos drugih minerala esencijalnih za pravilno funkcioniranje kostiju

Saznajte više

OSTEOPOROZA ŠTO MORATE ZNATI VEĆ DANAS

Ovaj kronični poremećaj često dugo ostaje neprepoznat, jer je riječ o bolesti bez jasnih simptoma, zbog čega je prozvana tihim neprijateljem

Saznajte više

PREVENCIJA U MLADOSTI, ZDRAVE KOSTI U STAROSTI

Osteoporoza poprima razmjere prave epidemije i o njoj se govori kao o najčešćoj metaboličkoj bolesti razvijenog svijeta

Saznajte više