BETAGLUKAN + VITAMIN D3

60 kapsula

Betaglukan + vitamin D3 je dodatak prehrani. Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Betaglukan + vitamin D3 je dodatak prehrani. Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava. 

Preporučuje se uzimati 3 kapsule dnevno nakon jela.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Beta-(1,3)(1,6)-D glukan iz kvasca, min. 70 %-tni (Saccharomyces cerevisiae), kolekalciferol, emulgator: magnezijeve soli masnih kiselina; tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: talk; kapsula: želatina.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 3 kapsule):

  • beta-(1,3)(1,6)–D–glukan - 1275 mg 
  • vitamin D- 9 μg (180 % PU*)
* PU​ (preporučeni dnevni unos)

Za postizanje optimalnog učinka beta-glukana na imunološki sustav, najbolje ga je uzimati na prazan želudac, idealno sat vremena prije obroka ili dva sata nakon obroka. Apsorpcija beta-glukana odvija se u tankom crijevu, gdje se njegove molekule prenose u limfu te započinju interakciju s makrofagima i time aktiviraju imunološku funkciju organizma.
Zona Vital Betaglucan + D3 kapsule najbolje je koristiti preventivno i sezonski, u razdobljima u kojima se uobičajeno javlja najviše infekcija te je prisutna slabija izloženost suncu.Također se uobičajeno koristi pri pojavi prvih simptoma slabljenja imuniteta (umora, iscrpljenosti, prehlade). Preporučljivo je uzimanje i za vrijeme trajanja infekcije, što može dovesti do  kraćeg trajanja bolesti, kao i nakon bolesti, radi bržeg oporavka organizma.
 
Preporuka je primjenjivati ih u odraslih osoba kod kojih se često javljaju prehlade i infekcije gornjih dišnih puteva te gripa (osobito u osoba koje su češće izložene infekcijama, poput zdravstvenih djelatnika i osoba koje rade u kolektivima s djecom, kao što su vrtići i škole). Pogodne su i za osobe koje su profesionalno izložene kroničnom stresu ili se sezonski nedovoljno izlažu suncu.
 

VEZANI SADRŽAJ

BETAGLUKAN - SNAŽAN PRIRODNI AKTIVATOR IMUNITETA

Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard otkrili su specifičan receptor na površini naših obrambenih stanica (Dectin 1) preko kojeg beta-glukan aktivira imunološke stanice i pokreće snažan imunološki odgovor

Saznajte više

OBRAMBENA SNAGA HRANE

Važno je što i koliko jedemo, jer dokazano je da dnevni kalorijski unos utječe na rad obrambenog sustava

Saznajte više

IMUNITET - KLJUČ VAŠEG ZDRAVLJA

Iako mislimo da o imunitetu mnogo toga znamo, i dalje postoji dosta toga što istraživači ne znaju, a trude se saznati o zamršenosti i umreženosti reakcija imunološkog odgovora

Saznajte više