BABY KAPI ZA DOJENČAD I DJECU

5 ml

Zona Vital BABY kapi za dojenčad i djecu su dodatak prehrani za jednostavan i siguran način dopunjavanja crijevne flore dobrim bakterijama.

Zona Vital Baby kapi sadržavaju Lactobacillus reuteri, soj živih kultura mikroorganizama prirodnog podrijetla. Lactobacillus reuteri prirodno se nalazi u mlijeku zdravih majki i dojenjem se unosi u organizam dojenčeta.
Zona Vital BABY kapi jednostavan su i siguran način dopunjavanja crijevne flore dobrim bakterijama.
Svaka doza (5 kapi) sadrži 200 milijuna Lactobacillus reuteri dobrih bakterija.

Dojenčad i djeca do 3 godine: jednom dnevno 5 kapi. Odrasli, adolescenti i djeca starija od 4 godine: jedan do tri puta na dan 5 kapi. Kapaljka bočice ne smije doći u doticaj s bilo kakvom tekućinom uključujući i slinu. Kod istodobnog korištenja antibiotika kapi se daju 2 do 3 sata prije ili nakon uzimanja antibiotika.

NAPOMENE
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

UPOZORENJA
U slučaju temperature, povraćanja, krvavog proljeva ili jakih bolova u trbuhu prije upotrebe obratite se liječniku. 

Lactobacillus reuteri (NCIMB 30351), biljno ulje suncokreta, trigliceridno ulje srednje dugih lanaca, tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid, trehaloza dihidrat (izvor glukoze).

Do sada nisu zabilježene nuspojave kod uzimanja kapi s Lactobacillus reuteri sojem živih kultura mikroorganizama u zdravoj dječjoj populaciji. Lactobacillus reuteri jedna je od najčešće istraživanih vrsta dobrih bakterija u dojenčadi, manje djece i odraslih.
 
Da, Zona Vital BABY kapi su sigurne za uporabu istovremeno s dodacima prehrani, ali i s većinom lijekova. Ali, ukoliko vaše dijete dobiva lijekove, svakako se prije davanja Baby kapi posavjetujte s liječnikom.
 
Dokazano je da uzimanje proizvoda s Lactobacilus reuteri može spriječiti nastanak proljeva uslijed uzimanja terapije antibioticima. Davanje Zona Vital Baby kapi bilo bi dobro započeti nekoliko dana prije uzimanja antibiotika. Zatim ga je potrebno uzimati tijekom terapije antibioticima te nastaviti oko sedam dana nakon završetka te terapije. Najčešća preporuka za uzimanje pripravaka s kulturama mikoorganizama je da se uzmu jedan do dva sata nakon uzimanja antibiotika.
 

VEZANI SADRŽAJ

DOBRE BAKTERIJE, PODRŠKA ZDRAVLJU DOJENČADI

Istraživanja pokazuju da sastav crijevne mikroflore ima dalekosežan utjecaj na razvoj imunosnog sustava i na stijenku crijeva, što se posebno odnosi na rani stadij razvoja djeteta

Saznajte više

BAKTERIJE KOJE ŽIVOT ZNAČE

Riječ probiotik prvi se put spominje 1965. godine, nakon čega se počinje nizati mnoštvo istraživanja i definicija "dobrih" bakterijskih kultura

Saznajte više

ZAŠTO BEBA NEUTJEŠNO PLAČE

Većina dojenačkih problema sastavni su i prolazni dio odrastanja, tijekom kojih djeca trebaju potporu i smirenost svojih roditelja

Saznajte više