B COMPLEX KAPSULE

30 kapsula

Dodatak prehrani s vitaminima B kompleksa, C i E.

Sadrži vitamine C, B6, B12, riboflavin, nikotinamid (niacin) te pantotensku kiselinu koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije. Sadrži vitamine  tiamin i biotin koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije. Sadrži folnu kiselinu koja doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Sadrži vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Dnevno popiti 1 kapsulu s dovoljnom količinom tekućine.

NAPOMENE
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Ulje suncokreta, želatina, L–askorbinska kiselina, anhidrid glukoze, emulgator: djelomično hidrogenirano ulje soje, tvar za zadržavanje vlage: glicerin, emulgator: lecitin soje; D-alfa tokoferol, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, bojilo: željezni oksid žuti, cijankobalamin, piridoksin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-mononitrat, bojila: željezni oksid crvani i titanov dioksid, pteroilmonoglutaminska kiselina, D-biotin, antioksidans: Vitaheess E (smjesa obogaćene mješavine tokoferola, askorbil palmitata i propil galata).

Osnovna karakteristika vitamina B skupine jest njihovo sudjelovanje u metaboličkim procesima proizvodnje energije. Pojedini vitamini B skupine sudjeluju u razgradnji glukoze i njezinom metabolizmu u stanicama što dovodi do pada razine šećera u krvi što je prirodni signal gladi stoga je najbolje vitamine B kompleksa uzimati uz obrok kako bi se što duže održala stabilna razina glukoze u krvi i time spriječio pojačani osjećaj gladi.
 
B complex može se uzimati u bilo koje doba dana no najbolje ga je uzimati, kao i kod ostalih multivitaminskih pripravaka, uz hranu kako bi se što duže održala stabilna razina glukoze u krvi. Važno je napomenuti da bi obrok uz koji se uzima B complex trebao biti uravnotežen i sadržavati namirnice koje prirodno doprinose stabilnoj razini šećera u krvi (bogate dijetalnim vlaknima i namirnicama niskog glikemijskog indeksa).
 
Velik broj istraživanja je pokazao da B complex pomaže u osoba koje boluju od neuropatije. Naime, vitamini B skupine ublažavaju bol, poboljšavajući regeneraciju živaca i nadopunjuju nastale deficite. Suplementacija vitaminima B skupine dokazano smanjuje neuropatiju čak i u slučajevima kada deficit vitamina B skupine ne postoji što znači da vitamini B skupine djeluju terapeutski. Šira primjena vitamina B skupine prepoznata je u smanjivanju boli u mišićima koja se javlja prilikom upalnih procesa, kod prehlada, viroza i gripe.
 

VEZANI SADRŽAJ

VITAMINI

Unatoč uglavnom dobrim prehrambenim mogućnostima, do prikrivena manjka vitamina u organizmu prije svega može doći u slučaju vitamina B i C koji su topivi u vodi

Saznajte više

KOLIKO ZNATE O VITAMINIMA

Bilo da ih uzimate u obliku tableta ili ih u organizam unosite zdravom prehranom, vitamini su neophodni za Vaš zdrav organizam

Saznajte više