ACIDOMAX® TABLETE ZA ŽVAKANJE

15 tableta za žvakanje

Dodatak prehrani s magnezijem, ekstraktom propolisa i biljnim ekstraktima, sa šećerom i sladilima.

Zona vital Acidomax je dodatak prehrani s magnezijem, ekstraktom propolisa i biljnim ekstraktima, sa šećerom i sladilima.

Sadrži magnezij koji doprinosi ravnoteži elektrolita te biljne ekstrakte tršlje, aloe i metvice koji doprinose zdravlju probavnog sustava. 

Preporučena doza je 2 do 3 tablete dnevno koje se po potrebi uzimaju žvakanjem ili rastapanjem u ustima.

Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 tjedna u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. 

Emulgator: mikrokristalinična celuloza; fruktoza, magnezijev hidroksid, sladilo: ksilitol; suhi ekstrakt smole tršlje (Pistacia lentiscus), ekstrakt gela lista aloe vera (Aloa barbadensis) 200:1, zgušnjivač: karboksimetilceluloza, guma arabika i maltodekstrin; tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina; Propolfenol® – ekstrakt propolisa (Propolis cera), eterično ulje lista metvice (Mentha piperita). 

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (3 tablete za žvakanje) - PU %

  • magnezijev hidroksid - 540,0 mg
    • od čega: magnezij 223,0 mg    59 %
  • ekstrakt tršlje - 249,0 mg                     **
  • ekstrakt aloa vera - 120,0 mg              **
  • ekstrakt propolisa - 52,5 mg                **
  • ekstrakt metvice - 4,5 mg                    **
* PU = preporučeni dnevni unos 
** Nije određen preporučeni dnevni unos  

Tablete za žvakanje s ugodnim okusom paprene metvice.

Uvijek je dobro posavjetovati se s liječnikom o svom zdravstvenom stanju i preporučenoj terapiji. Acidomax tablete za žvakanje imaju višestruko djelovanje na simptome gastritisa, GERB-a i djelovanje na H. Pylori; stvaraju zaštitnu barijeru, neutraliziraju suvišnu kiselinu, suzbijaju žgaravicu, ublažavaju bol u želucu te pomažu obnovu oštećene sluznice želuca i dvanaestnika. Zato imaju i zaštitno i terapijsko djelovanje kod želučanih tegoba. Acidomax ima jedinstven sastav na tržištu, te je fitoterapijska zamjena lijekovima za ublažavanje simptoma povećane kiselosti u želucu i želučanih tegoba (npr. žgaravice) koje su njome izazvane, a imaju komplementarniji učinak i širi spektar djelovanja i namjene.

Acidomax sadrži sinergijsku kombinaciju ljekovitih biljaka s dokazanom tradicionalnom primjenom kod želučanih tegoba: mastike, aloe vere, paprene metvice, Propolfenol® - sinergistički fitokompleks polifenola propolisa, katehina i oligoproantocijanidina (OPC) te poznati antacid magnezijev hidroksid. Magnezijev hidroksid neutralizira višak kiseline u želucu. Propolfenol djeluje antibakterijski, antigljivično, antivirusno, protuupalno i antioksidativno, čemu dodatno doprinosi antimikrobno djelovanje mastike i to osobito na Helicobacter pylori. Aloe vera potiče probavu, djeluje smirujuće na upalne poremećaje crijeva i ubrzava zacjeljivanje oštećene stijenke želuca, dok mastika posjeduje antioksidativno i protuupalno djelovanje. Konačno, paprena metvica djeluje stimulirajuće na izlučivanje prirodne zaštite želuca i njegovu peristaltiku te dokazano ublažava bol u želucu.
Preporuka je uzimati 1 – 2 tablete za žvakanje, 15 minuta prije jela ili kada se osjete tegobe.Preporuka je uzimati do 5 tableta dnevno, prožvakati ih ili otopiti u ustima unutar razdoblja ne duljeg od 30 uzastopnih dana. Ne očekuju se nuspojave kod pravilne primjene proizvoda.

VEZANI SADRŽAJ

TRŠLJA - LJEKOVITE SUZE MEDITERANA

Drevna znanja i nove spoznaje polako su vratile tršlju na zasluženo mjesto u medicini, prije svega kao veliku pomoć kod probavnih tegoba

Saznajte više

ZAŠTO NASTAJE ŽGARAVICA

Kad je žgaravica vodeći ili jedini simptom, vjerojatnost da je pridružena i refluksna bolest jednjaka veća je od 75 posto

Saznajte više

NEUGODA KOJA ŽARI I PALI

Do žgaravice obično dolazi u stanjima koja, bez obzira na uzrok, dovode do povrata kiseloga želučanog sadržaja u jednjak

Saznajte više