ACIDOMAX®

30 tableta za žvakanje

Žgaravica; primjenjuje se kod gastritisa, boli u trbuhu i gastroezofagealnog refluksa.

ACIDOMax je medicinski proizvod namijenjen za prevenciju gastričnog aciditeta (prekomjernog stvaranja želučane kiseline) i povezanih oboljenja: gastritisa, boli u trbuhu, gastroezofagealnog refluksa. On stvara zaštitnu barijeru koja ograničava dodir želučane sluznice s kiselinom koja se fiziološki stvara u želucu, što u nekim slučajevima može izazvati iritaciju te prekomjerno stvaranje želučane kiseline dovodeći do boli i osjećaja žarenja u želucu. Magnezijev hidroksid zbog svoje alkalne prirode, neutralizira višak stvorene kiseline u želucu, dok biljni ekstrakti sa smirujućim djelovanjem na želučanu sluznicu ublažavaju žarenje.

Preporučena doza je 2-3 tablete dnevno koje se po potrebi uzimaju žvakanjem ili rastapanjem u ustima.       

Ne primjenjivati u slučaju preosjetljivosti ili alergije na djelatnu tvar ili neki drugi sastojak ovog proizvoda. Ne primjenjivati u trudnoći. Ne primjenjivati u djece miađe od 12 godina.
Čuvati izvan dohvata djece. Proizvod se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti.
Ne upotrebljavati ako je pakiranje oštećeno. Prekomjerno uzimanje proizvoda može imati laksativni učinak.

Magnezijev hidroksid, Propolfenol® [ekstrakt propolisa], suhi ekstrakt smole Chios mastike, suhi ekstrakt gela iz lišća aloe, eterično ulje lista paprene metvice, karboksimetil celuloza, guma arabika, fruktoza, ksilitol, maltodekstrin, celuloza, magnezijev stearat biljnog porijekla.

Tablete za žvakanje s ugodnim okusom paprene metvice.
Dvostruko djelovanje - magnezijev hidroksid neutralizira višak stvorene kiseline u želucu, a biljni ekstrakti sa smirujućim djelovanjem na želučanu sluznicu ublažavaju žarenje.

Uvijek je dobro posavjetovati se s liječnikom o svom zdravstvenom stanju i preporučenoj terapiji. Acidomax tablete za žvakanje imaju višestruko djelovanje na simptome gastritisa, GERB-a i djelovanje na H. Pylori; stvaraju zaštitnu barijeru, neutraliziraju suvišnu kiselinu, suzbijaju žgaravicu, ublažavaju bol u želucu te pomažu obnovu oštećene sluznice želuca i dvanaestnika. Zato imaju i zaštitno i terapijsko djelovanje kod želučanih tegoba. Acidomax ima jedinstven sastav na tržištu, te je fitoterapijska zamjena lijekovima za ublažavanje simptoma povećane kiselosti u želucu i želučanih tegoba (npr. žgaravice) koje su njome izazvane, a imaju komplementarniji učinak i širi spektar djelovanja i namjene.

Acidomax sadrži sinergijsku kombinaciju ljekovitih biljaka s dokazanom tradicionalnom primjenom kod želučanih tegoba: mastike, aloe vere, paprene metvice, Propolfenol® - sinergistički fitokompleks polifenola propolisa, katehina i oligoproantocijanidina (OPC) te poznati antacid magnezijev hidroksid. Magnezijev hidroksid neutralizira višak kiseline u želucu. Propolfenol djeluje antibakterijski, antigljivično, antivirusno, protuupalno i antioksidativno, čemu dodatno doprinosi antimikrobno djelovanje mastike i to osobito na Helicobacter pylori. Aloe vera potiče probavu, djeluje smirujuće na upalne poremećaje crijeva i ubrzava zacjeljivanje oštećene stijenke želuca, dok mastika posjeduje antioksidativno i protuupalno djelovanje. Konačno, paprena metvica djeluje stimulirajuće na izlučivanje prirodne zaštite želuca i njegovu peristaltiku te dokazano ublažava bol u želucu.
Preporuka je uzimati 1 – 2 tablete za žvakanje, 15 minuta prije jela ili kada se osjete tegobe.Preporuka je uzimati do 5 tableta dnevno, prožvakati ih ili otopiti u ustima unutar razdoblja ne duljeg od 30 uzastopnih dana. Ne očekuju se nuspojave kod pravilne primjene proizvoda.

VEZANI SADRŽAJ

LJEKOVITE SUZE MEDITERANA

Mastika s Khiosa, koja je sastavni dio AcidoMaxa, od davnina se koristi u svrhu smirivanja želučanih problema, a u novije vrijeme zanimanje istraživača pobuđuje njezino djelovanje na Helicobacter pylori

Saznajte više

ZAŠTO NASTAJE ŽGARAVICA

Kad je žgaravica vodeći ili jedini simptom, vjerojatnost da je pridružena i refluksna bolest jednjaka veća je od 75 posto

Saznajte više

NEUGODA KOJA ŽARI I PALI

Do žgaravice obično dolazi u stanjima koja, bez obzira na uzrok, dovode do povrata kiseloga želučanog sadržaja u jednjak

Saznajte više