SOS REFLUX

10x10 ml

SOS Reflux je medicinski proizvod, antirefluksna oralna suspenzija s trostrukim djelovanjem.

SOS Reflux je medicinski proizvod indiciran za liječenje gastroezofagealnog refluksa kako bi se smanjili njegovi povezani simptomi kao što su žgaravica, piroza (osjećaj pečenja u jednjaku i želucu praćen kiselim podrigivanjem) tijekom trudnoće, refluksni ezofagitis, acidna regurgitacija, probavne smetnje, simptomi refluksa tijekom noći, kašalj, laringo-faringealna upala.

Odrasli i djeca starija od 12 godina: 1 ili 2 vrećice nakon glavnih obroka i prije spavanja. Protresti prije primjene.

Čuvati izvan dohvata i pogleda djece.

Čuvati na temperaturi između 8 °C i 25 °C na suhom i hladnom mjestu, zaštićeno od svjetlosti i podalje od izvora topline.

Ne čuvati u hladnjaku.

Pročišćena voda, natrijev alginat, natrijev bikarbonat, klacijev karbonat, aroma, poliakrilna kiselina, natrijev hijaluronat, natrijev metilparahidroksibenzoat, saharin natrij, etil paraben.

Tablete za žvakanje s ugodnim okusom paprene metvice.

Uvijek je dobro posavjetovati se s liječnikom o svom zdravstvenom stanju i preporučenoj terapiji. Acidomax tablete za žvakanje imaju višestruko djelovanje na simptome gastritisa, GERB-a i djelovanje na H. Pylori; stvaraju zaštitnu barijeru, neutraliziraju suvišnu kiselinu, suzbijaju žgaravicu, ublažavaju bol u želucu te pomažu obnovu oštećene sluznice želuca i dvanaestnika. Zato imaju i zaštitno i terapijsko djelovanje kod želučanih tegoba. Acidomax ima jedinstven sastav na tržištu, te je fitoterapijska zamjena lijekovima za ublažavanje simptoma povećane kiselosti u želucu i želučanih tegoba (npr. žgaravice) koje su njome izazvane, a imaju komplementarniji učinak i širi spektar djelovanja i namjene.

Acidomax sadrži sinergijsku kombinaciju ljekovitih biljaka s dokazanom tradicionalnom primjenom kod želučanih tegoba: mastike, aloe vere, paprene metvice, Propolfenol® - sinergistički fitokompleks polifenola propolisa, katehina i oligoproantocijanidina (OPC) te poznati antacid magnezijev hidroksid. Magnezijev hidroksid neutralizira višak kiseline u želucu. Propolfenol djeluje antibakterijski, antigljivično, antivirusno, protuupalno i antioksidativno, čemu dodatno doprinosi antimikrobno djelovanje mastike i to osobito na Helicobacter pylori. Aloe vera potiče probavu, djeluje smirujuće na upalne poremećaje crijeva i ubrzava zacjeljivanje oštećene stijenke želuca, dok mastika posjeduje antioksidativno i protuupalno djelovanje. Konačno, paprena metvica djeluje stimulirajuće na izlučivanje prirodne zaštite želuca i njegovu peristaltiku te dokazano ublažava bol u želucu.
Preporuka je uzimati 1 – 2 tablete za žvakanje, 15 minuta prije jela ili kada se osjete tegobe.Preporuka je uzimati do 5 tableta dnevno, prožvakati ih ili otopiti u ustima unutar razdoblja ne duljeg od 30 uzastopnih dana. Ne očekuju se nuspojave kod pravilne primjene proizvoda.

VEZANI SADRŽAJ

ŽGARAVICA - NEUGODA KOJA ŽARI I PALI

Do žgaravice obično dolazi u stanjima koja, bez obzira na uzrok, dovode do povrata kiseloga želučanog sadržaja u jednjak

Saznajte više

GASTROEZOFAGELANA REFLUKSNA BOLEST (GERB)

Kad je žgaravica vodeći ili jedini simptom, vjerojatnost da je pridružena i gastroezofagealna refluksna bolest jednjaka veća je od 75 posto

Saznajte više

EZOFAGITIS - UPALA SLUZNICE JEDNJAKA

Bez pravodobnog liječenja, upala sluznice jednjaka (ezofagitis) može se pogoršati i dovesti do jačeg oštećenja sluznice, a s vremenom i ožiljaka uz posljedično suženje jednjaka

Saznajte više