VISOCOR® OM50

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.

Uređaj je dizajniran za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog tlaka na nadlaktici, kao i za mjerenje pulsa kod odraslih osoba, odnosno osoba starijih od 12 godina. Uporaba ovog uređaja preporučuje se bolesnicima s nestabilnim krvnim tlakom koji moraju mjeriti krvni tlak u svom domu i za potrebe terapije.

Uređaj se mora koristiti u skladu s metodama opisanima u uputi za uporabu te se ne smije koristiti u druge svrhe. Prije korištenja uređaja pažljivo pročitajte uputu za uporabu.

• Mjerenje krvnoga tlaka kod djece zahtijeva specijalistička znanja! Molimo savjetujte se s liječnikom, ako želite mjeriti krvni tlak djeteta. Nikada ne koristite uređaj za mjerenja na djeci/dojenčadi.
• Manžeta je napravljena samo za ovaj uređaj i ne može se koristiti za druge uređaje. 
• Na rezultate mjerenja automatskim tlakomjerima krvnoga tlaka utječu trudnoća, nepravilni otkucaji srca ili arterioskleroza. Mjerite svoj krvni tlak u dogovoru sa svojim liječnikom.
• Ne stavljajte manžetu na ili preko kritičnih točaka, kao što su rane, aneurizme i sl. Postoji opasnost od ozljede! Moguć je i prekid intravaskularne isporuke (infuzije) ili drugog medicinskog uređaja za praćenje stanja.  
• Nemojte koristiti uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom ako ste na liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore agregacije trombocita ili steroide. Posljedica primjene pri navedenim uvjetima može biti unutarnje krvarenje.
• Provjerite je li zračna cijev savinuta. Savinuta zračna cijev može spriječiti ispuhivanje manžete, te stoga predugo prekinuti dotok krvi u ruku. • Uređaj sadrži male dijelove koje mogu progutati djeca. Stoga se uređaj mora držati izvan dometa djece u svakom trenutku. Zračna cijev predstavlja rizik od davljenja. Molimo pridržavajte se uputa u vezi rukovanja manžetom kako biste izbjegli takav rizik. 
• Ako ste bili podvrgnuti mastektomiji, ne mjerite krvni tlak na strani tijela gdje je odstranjena dojka zajedno s limfnim čvorovima ispod pazuha. 
• Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne predstavlja liječenje. Ne mijenjajte samoinicijativno dozu lijeka koju je propisao liječnik. 
• Prije samoinicijativnog provođenja bilo kakvih mjera molimo pročitajte poglavlje “Važne upute za uporabu”.

Potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.
Oscilometrijska metoda mjerenja krvnog tlaka i pulsa.
Prikaz nepravilnog pulsa na zaslonu.
Veličina manžete za nadlakticu 22 - 43 cm.
Klinički testirana točnost mjerenja, ISO 81060-2.
Funkcija datum / vrijeme.
Memorija od 60 mjerenja: prikaz prosječne vrijednosti pohranjenih mjerenja.
Do 800 mjerenja s jednim setom baterija.
Adapter za rad na struju dostupan zasebno.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

PREHRANA ZA ZDRAVO SRCE

Za naše podneblje prirodnija je mediteranska prehrana, model koji je uzor mnogim zemljama, a temelji se na sezonskim namirnicama i jednostavnim, „siromašnim” jelima

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK - SIGNAL MOGUĆEG POREMEĆAJA

Ako postoje izraženi znakovi ili simptomi niskog krvnog tlaka, korisno je voditi evidenciju simptoma te je poželjno posjetiti liječnika jer mogu upućivati na ozbiljnije poremećaje

Saznajte više