VISOCOR® OM50

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.

Uređaj je dizajniran za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog tlaka na nadlaktici, kao i za mjerenje pulsa kod odraslih osoba, odnosno osoba starijih od 12 godina. Uporaba ovog uređaja preporučuje se bolesnicima s nestabilnim krvnim tlakom koji moraju mjeriti krvni tlak u svom domu i za potrebe terapije.

Uređaj se mora koristiti u skladu s metodama opisanima u uputi za uporabu te se ne smije koristiti u druge svrhe. Prije korištenja uređaja pažljivo pročitajte uputu za uporabu.

• Mjerenje krvnoga tlaka kod djece zahtijeva specijalistička znanja! Molimo savjetujte se s liječnikom, ako želite mjeriti krvni tlak djeteta. Nikada ne koristite uređaj za mjerenja na djeci/dojenčadi.
• Manžeta je napravljena samo za ovaj uređaj i ne može se koristiti za druge uređaje. 
• Na rezultate mjerenja automatskim tlakomjerima krvnoga tlaka utječu trudnoća, nepravilni otkucaji srca ili arterioskleroza. Mjerite svoj krvni tlak u dogovoru sa svojim liječnikom.
• Ne stavljajte manžetu na ili preko kritičnih točaka, kao što su rane, aneurizme i sl. Postoji opasnost od ozljede! Moguć je i prekid intravaskularne isporuke (infuzije) ili drugog medicinskog uređaja za praćenje stanja.  
• Nemojte koristiti uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom ako ste na liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore agregacije trombocita ili steroide. Posljedica primjene pri navedenim uvjetima može biti unutarnje krvarenje.
• Provjerite je li zračna cijev savinuta. Savinuta zračna cijev može spriječiti ispuhivanje manžete, te stoga predugo prekinuti dotok krvi u ruku. • Uređaj sadrži male dijelove koje mogu progutati djeca. Stoga se uređaj mora držati izvan dometa djece u svakom trenutku. Zračna cijev predstavlja rizik od davljenja. Molimo pridržavajte se uputa u vezi rukovanja manžetom kako biste izbjegli takav rizik. 
• Ako ste bili podvrgnuti mastektomiji, ne mjerite krvni tlak na strani tijela gdje je odstranjena dojka zajedno s limfnim čvorovima ispod pazuha. 
• Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne predstavlja liječenje. Ne mijenjajte samoinicijativno dozu lijeka koju je propisao liječnik. 
• Prije samoinicijativnog provođenja bilo kakvih mjera molimo pročitajte poglavlje “Važne upute za uporabu”.

Potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.
Oscilometrijska metoda mjerenja krvnog tlaka i pulsa.
Prikaz nepravilnog pulsa na zaslonu.
Veličina manžete za nadlakticu 22 - 43 cm.
Klinički testirana točnost mjerenja, ISO 81060-2.
Funkcija datum / vrijeme.
Memorija od 60 mjerenja: prikaz prosječne vrijednosti pohranjenih mjerenja.
Do 800 mjerenja s jednim setom baterija.
Adapter za rad na struju dostupan zasebno.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

POVIŠEN KRVNI TLAK OSTAJE U OBITELJI

Nova studija učvrstila je vezu između prisutnosti hipertenzije kod roditelja s većim izgledima za povišen krvni tlak kod njihove djece.

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK

Nizak krvni tlak (hipotonija) kao znak ortostatskog poremećaja dovodi do nedostatne cirkulacije u mozgu.

Saznajte više