VISOCOR® HM50

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću.

Visocor HM50 namijenjen je za mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću kod odraslih osoba starijih od 15 godina. Uporaba ovog uređaja preporučuje se bolesnicima s nestabilnim krvnim tlakom za samostalno mjerenje krvnog tlaka u svom domu u svrhu kontrole i potpore liječenja.

Uređaj se mora koristiti u skladu s metodama opisanima u uputi za uporabu te se ne smije koristiti u druge svrhe. Prije korištenja uređaja pažljivo pročitajte uputu za uporabu.

• Mjerenje krvnoga tlaka kod djece zahtijeva specijalistička znanja! Molimo savjetujte se s liječnikom, ako želite mjeriti
krvni tlak djeteta. Nikada ne koristite uređaj za mjerenja na djeci/dojenčadi.
• Posebna dvostruko presavijena manžeta dizajnirana je za zapešće opsega od 12,5 cm do 21,5 cm.
• Na rezultate mjerenja automatskim tlakomjerima krvnoga tlaka utječu trudnoća, nepravilni otkucaji srca ili arterioskleroza. Mjerite svoj krvni tlak u dogovoru sa svojim liječnikom. • Niti pod kojim okolnostima ne stavljajte manžetu preko bilo koje od kritičnih točaka npr. rane, aneurizme i dr. Postoji opasnost od ozljeda! To može uzrokovati prekid isporuke intravaskularnog pristupa (infuzije) ili rada drugih medicinskih uređaja za nadzor. • Ne koristite uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom, ako ste podvrgnuti dijalizi, uzimanju antikoagulansa, inhibitora agregacije trombocita ili steroida. Pod tim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja. • Ako ste bili podvrgnuti mastektomiji, ne mjerite krvni tlak na strani tijela gdje je odstranjena dojka zajedno s limfnim čvorovima ispod pazuha. • Uređaj sadrži male dijelove koje mogu progutati djeca. Stoga se uređaj mora držati izvan dometa djece u svakom trenutku. • Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne predstavlja liječenje. Ne mijenjajte samoinicijativno dozu lijeka koju je propisao liječnik.       • Prije samoinicijativnog provođenja bilo kakvih mjera pročitajte poglavlje „Važne upute za uporabu“.

Potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću.
Oscilometrijska metoda mjerenja krvnog tlaka i pulsa.
Prikaz nepravilnog pulsa na zaslonu.
Veličina manžete za zapešće 12.5 - 21.5 cm.
Klinički testirana točnost mjerenja, ISO 81060-2.
Funkcija datum / vrijeme.
Memorija od 60 mjerenja: prikaz prosječne vrijednosti pohranjenih mjerenja.
Do 700 mjerenja s jednim setom baterija.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

POVIŠEN KRVNI TLAK OSTAJE U OBITELJI

Nova studija učvrstila je vezu između prisutnosti hipertenzije kod roditelja s većim izgledima za povišen krvni tlak kod njihove djece.

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK

Nizak krvni tlak (hipotonija) kao znak ortostatskog poremećaja dovodi do nedostatne cirkulacije u mozgu.

Saznajte više