VISOCOR® HM50

1 tlakomjer

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću.

Visocor HM50 namijenjen je za mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću kod odraslih osoba starijih od 15 godina. Uporaba ovog uređaja preporučuje se bolesnicima s nestabilnim krvnim tlakom za samostalno mjerenje krvnog tlaka u svom domu u svrhu kontrole i potpore liječenja.

Uređaj se mora koristiti u skladu s metodama opisanima u uputi za uporabu te se ne smije koristiti u druge svrhe. Prije korištenja uređaja pažljivo pročitajte uputu za uporabu.

• Mjerenje krvnoga tlaka kod djece zahtijeva specijalistička znanja! Molimo savjetujte se s liječnikom, ako želite mjeriti
krvni tlak djeteta. Nikada ne koristite uređaj za mjerenja na djeci/dojenčadi.
• Posebna dvostruko presavijena manžeta dizajnirana je za zapešće opsega od 12,5 cm do 21,5 cm.
• Na rezultate mjerenja automatskim tlakomjerima krvnoga tlaka utječu trudnoća, nepravilni otkucaji srca ili arterioskleroza. Mjerite svoj krvni tlak u dogovoru sa svojim liječnikom. • Niti pod kojim okolnostima ne stavljajte manžetu preko bilo koje od kritičnih točaka npr. rane, aneurizme i dr. Postoji opasnost od ozljeda! To može uzrokovati prekid isporuke intravaskularnog pristupa (infuzije) ili rada drugih medicinskih uređaja za nadzor. • Ne koristite uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom, ako ste podvrgnuti dijalizi, uzimanju antikoagulansa, inhibitora agregacije trombocita ili steroida. Pod tim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja. • Ako ste bili podvrgnuti mastektomiji, ne mjerite krvni tlak na strani tijela gdje je odstranjena dojka zajedno s limfnim čvorovima ispod pazuha. • Uređaj sadrži male dijelove koje mogu progutati djeca. Stoga se uređaj mora držati izvan dometa djece u svakom trenutku. • Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne predstavlja liječenje. Ne mijenjajte samoinicijativno dozu lijeka koju je propisao liječnik.       • Prije samoinicijativnog provođenja bilo kakvih mjera pročitajte poglavlje „Važne upute za uporabu“.

Potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću.
Oscilometrijska metoda mjerenja krvnog tlaka i pulsa.
Prikaz nepravilnog pulsa na zaslonu.
Veličina manžete za zapešće 12.5 - 21.5 cm.
Klinički testirana točnost mjerenja, ISO 81060-2.
Funkcija datum / vrijeme.
Memorija od 60 mjerenja: prikaz prosječne vrijednosti pohranjenih mjerenja.
Do 700 mjerenja s jednim setom baterija.

Kardiovaskularni sustav ima važan zadatak opskrbe svih organa i tkiva u tijelu s dovoljnom količinom krvi i važan zadatak uklanjanja
metabolita. Radi toga se srce steže i širi u pravilnim razmacima od oko 60 do 80 puta u minuti. Pritisak krvi na stjenke arterija kroz koje protječe, uzrokovan stezanjem srca, naziva se sistolički krvni tlak. Tlak u sljedećoj fazi širenja srca, kad se ono ponovno puni krvlju, se naziva dijastolički. Tijekom dnevnog mjerenja određujete obje vrijednosti.
Naš krvni tlak odgovara na unutarnje i vanjske utjecaje kao osjetljivi mjerni instrument. Pod mentalnim, fizičkim i okolišnim utjecajima, on se mijenja cijelo vrijeme i nikada nije konstantan. Razlozi fluktuacije vrijednosti krvnog tlaka mogu biti: kretanje, govor, konzumiranje hrane, alkohola ili nikotina, nervoza, unutarnja napetost, emocije, sobna temperatura, nedavno mokrenje ili peristaltika crijeva, utjecaji okoliša poput kretanja i zvukova itd. Čak i promjene vremena i klime mogu utjecati na vaš krvni tlak. To objašnjava zašto su vrijednosti izmjerene kod liječnika često više od onih izmjerenih kod kuće u svom uobičajenom okruženju.
Čak i doba dana ima utjecaj na vaš krvni tlak. Vrijednosti su najviše tijekom dana. Tijekom popodneva i navečer malo se snize. One su niske dok spavate, ali se relativno brzo povise nakon što ustanete. Jednokratno i neredovito mjerenje stoga malo govori o vašem stvarnom krvnom tlaku. Pouzdana procjena moguća je samo kad se mjerenja rade redovito. Razmotrite izmjerene vrijednosti krvnog tlaka sa svojim liječnikom.

VEZANI SADRŽAJ

PREHRANA ZA ZDRAVO SRCE

Za naše podneblje prirodnija je mediteranska prehrana, model koji je uzor mnogim zemljama, a temelji se na sezonskim namirnicama i jednostavnim, „siromašnim” jelima

Saznajte više

ČUVAJTE SVOJE SRCE

U slučaju povišenoga krvnog tlaka i povišene razine kolesterola u krvi, rizik nastanka srčanog infarkta povećava se i do 15 puta.

Saznajte više

NIZAK KRVNI TLAK - SIGNAL MOGUĆEG POREMEĆAJA

Ako postoje izraženi znakovi ili simptomi niskog krvnog tlaka, korisno je voditi evidenciju simptoma te je poželjno posjetiti liječnika jer mogu upućivati na ozbiljnije poremećaje

Saznajte više