TRIBESTAN® FILMOM OBLOŽENE TABLETE

60 filmom obloženih tableta

Biljni dodatak prehrani koji sadrži suhi ekstrakt zeleni tribulusa.

Tribestan je biljni dodatak prehrani koji sadrži suhi ekstrakt zeleni tribulusa (Tribulus terrestris). Tribulus terrestris doprinosi normalnoj erektilnoj funkciji.

Tribulus terrestris je jednogodišnja biljka iz porodice Zygophillaceae, stabljika dugih do 60 centimetara polegnutih po zemlji s izrazito žutim cvjetovima. Biljka je bogata steroidnim saponinima, a upravo su oni razlog zašto se Tribulus terrestris od davnina koristi za širok spektar indikacija.

Jedna od zemalja u kojoj rastu najkvalitetniji primjerci ove biljke je Bugarska (Tribulus terrestris L. Bulgaricum). Ova biljka ima mnoga narodnih imena, a jedno od najpoznatijih i najčešće korištenih je Babin zub.

Tri puta dnevno popiti 1 tabletu s nešto tekućine nakon jela. Primjena ne bi trebala biti kraća od 3 mjeseca.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Alergen: soja.

Upozorenja:  Ne smije se upotrijebiti u slučaju preosjetljivosti na sastojke proizvoda. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporuča se osobama s  kardiovaskularnim i/ili bubrežnim bolestima i adenomom prostate. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama te osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama s dijabetesom.

Sastojci u 3 tablete (= dnevna doza): Ekstrakt zeleni tribulusa  (Tribulus terrestris) 750,0 mg.

Sastojci: ekstrakt zeleni tribulusa (Tribulus terrestris) (35-45:1), tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid, talk; stabilizator: povidon K25, krospovidon; polivinil alkohol, bojila: titanijev dioksid, željezov oksid (crveni, crni i žuti); emulgator: mikrokristalinična celuloza, magnezijev stearat, soja lecitin; zgušnjivač: ksantan guma.

Tribulus terrestris L. Bulgarica (babin zub) tradicionalno se koristi na području istočne Europe, Indije i Kine.
Brojna farmakološka, farmakokinetička, toksikološka i klinička istraživanja dokazala su učinkovitost njegove aktivne supstancije - protodioscina, istodobno potvrđujući potpuno siguran farmakološki profil bez zabilježenih štetnih učinaka.

 Tribulus terrestris ima nekoliko istovremenih učinaka na organizam. Povećanje stvaranja vlastitog testosterona dovodi do pojačane sinteze bjelančevina, a time do porasta mišićne mase. Očito se kod vas radi o povećanju mišićne mase, a upravo ga zbog toga i uzimaju sportaši, prvenstveno bodi bilderi. Za povećanje mišićne mase kod uzimanja Tribestana potreban je fizički rad, odnosno sustavno opterećenje mišića. 
Preuranjena ejakulacija je poprilično dvojben pojam. Pretpostavlja se kako postoji manji broj onih koji imaju preuranjenu ejakulaciju s klasičnog medicinskog stajališta.

Smatra se kako je preuranjena ejakulacija stanje u kojem muškarac nije svjestan svoje ejakulacije odnosno postaje svjestan tek u trenutku kad doista i ejakulira. Dakle, radi se o potpunoj nekontroli i nemogućnosti predosjećaja vlastite ejakulacije.

Ono što se u narodu naziva preuranjena ejakulacija je vrlo subjektivan pojam budući da ne postoji definiran vremenski period koji bi odijelio preuranjenu od normalne ejakulacije. Nekima je i pola minute spolnog odnosa prije ejakulacije sasvim dovoljno da budu zadovoljni dok je drugima i pet-šest minuta premalo pa svoju ejakulaciju doživljavaju preuranjenom.

Gledajući s prirodnog aspekta, preuranjena ejakulacija je nešto što postaje problem jedino kod ljudske vrste. Naime, priroda je želeći zaštititi svoje jedinke predvidjela i genetski programirala ejakulaciju kao vrlo brzi čin. Tijekom spolnog odnosa životinja je poprilično ranjiva i bespomoćna u odnosu na svog predatora. Zato je brzo ejakuliranje i što kraći spolni čin preduvjet sigurnosti mužjaka, ali i ženke. Upravo ova teorija učvršćuje tezu kako je preuranjena ejakulacija u pravilu psihološki problem. Stres je glavni uzrok preuranjene ejakulacije te je ona vrlo česta kod mladih neiskusnih muškaraca. S vremenom muškarac nauči kontrolirati svoje uzbuđenje, a samim time i odgoditi trenutak ejakulacije. Preuranjena ejakulacija predstavlja ozbiljan problem kada se događa učestalo kroz duži vremenski period. Ponekad i vrlo iskusni muškarci dožive preuranjenu ejakulaciju.

Budući da je preuranjena ejakulacija psihološki problem, kvalitetan odnos s partnerom preduvjet je za njeno rješavanje. Otvoren razgovor s partnerom, sigurnost veze, povjerenje u partnera i zajedničko aktivno sudjelovanje u pripremi i izvedbi spolnog čina mogu itekako pomoći.

Preuranjena ejakulacija je problem kojem treba pristupiti individualno, a jačanje vlastite psihe, seksualno iskustvo i kvalitetan odnos s partnerom pomoći će u većini slučajeva.

VEZANI SADRŽAJ

BABIN ZUB - BILJKA INTRIGANTNA DJELOVANJA

S obzirom na to da se s vremenom primjena biljke Tribulus terrestris počela zlorabiti, uvijek treba ponavljati važnost kvalitete pripravka i fokusirati se samo na opravdano djelovanje

Saznajte više

TRIBULUS - OD TRNJA DO ZVIJEZDA

Novije studije dokazuju izravno hormonsko djelovanje, što možda objašnjava priču o "brzom" afrodizijaku

Saznajte više

OTVORENO O "MUŠKIM" PROBLEMIMA

Seksualni poremećaji kod muškaraca ne guraju se više pod tepih.O njima se otvoreno govori, pa i o jednom od najčešćih - impotenciji

Saznajte više