DEXERYL® KREMA

250 ml, 500 ml

Emolijentna krema. Liječenje simptoma suhe i atopične kože. Bez mirisa. Bez parabena. Medicinski proizvod.

Za što se koristi Dexeryl krema?

Kao zaštitna krema za liječenje znakova i simptoma suhoće kože (xerosis) posebice kod raznih kožnih bolesti (poput atopijskog dermatitisa, ihtioze...).

Kako Dexerylkrema djeluje na kožu?

Dexeryl krema je formulirana za liječenje znakova i simptoma suhoće kože (xerosis). Učinak bijelog mekog parafina i tekućeg parafina je stvaranje filma koji:
• fizički inhibira isparavanje i tako sprječava dehidraciju (gubitak vode)
• ima učinak prepreke protiv vanjskih oštećenja.

Osim toga, hidrirajući učinak glicerola pomaže u održavanju ravnoteže vlage u koži. Zbog svoje formulacije Dexeryl krema također smanjuje i pomaže u sprječavanju iritacije.

Krema je samo za vanjsku uporabu.

Primijenite tanki sloj kreme na područje kože koje se liječi jednom ili dva puta dnevno, ili češće ako je potrebno, ali nikada više od šest puta dnevno.

Uvijek nakon upotrebe čvrsto zatvorite tubu.

Kada ne koristiti Dexeryl kremu?

Ne primjenjujte ako ste alergični na bilo koji od sastojaka. S obzirom na nedostatak relevantnih podataka bolje je ne koristiti kremu zajedno s drugim proizvodima koji se stavljaju na kožu. Ako niste sigurni, obratite se zdravstvenom radniku za savjet. 

Upozorenja i posebne upute za uporabu

  • ne primjenjivati na rane, sluznice i oči
  • ne gutati 
  • čuvati izvan dohvata djece.

Obavijestite svog zdravstvenog radnika o bilo kojem štetnom događaju. Ako imate razloga vjerovati kako se dogodio ozbiljan štetan događaj povezan s primjenom ovog proizvoda, molimo prijavite to nacionalnom nadležnom tijelu i proizvođaču.

Glicerol; bijeli mekani parafin; parafin tekući; glicerolmonostearat; stearatna kiselina; dimetikon; makrogol 600; trolamin; akrilamid/akriloildimetil taurat kopolimer; izoheksandekan; polisorbat; pentilenglikol; etilheksilglicerin; karbomer; voda; pročišćena.

Medicinski proizvod.
Emolijentna krema za liječenje simptoma suhe i atopične kože. Klinički dokazana djelotvornost.
Snažno i dugotrajno ovlažujuće djelovanje. Obnavlja funkciju kožne barijere.
Ekonomična za dugotrajno liječenje. Bez mirisa. Bez parabena.  

VEZANI SADRŽAJ

NJEGOVO VELIČANSTVO - EMOLIJENS

Umiruje svrbež i tako sprječava daljnje fizičko oštećenje kože te smanjuje potrebu za primjenom lokalnih kortikosteroida i drugih lijekova

Saznajte više

SUMNJA NA ATOPIJU

Donosimo deset ključnih pitanja koja će vam vjerojatno postaviti pedijatar pri prvom susretu s vašim djetetom ako postoji sumnja na atopijski dermatitis

Saznajte više

KAKO ŽIVJETI S PSORIJAZOM

Činjenica da je psorijaza vidljiva i da može značajno narušiti vanjski izgled bolesnika utječe i na njegovu sliku o sebi i negativno se odražava na samopoštovanje

Saznajte više