OXYSEPT® COMFORT

300 ml / 30 tbl

Otopina s vitaminom B12 kao indikatorom; peroksidni sustav za potpunu njegu mekih kontaktnih leća.

Oxysept Comfort tehnologijom odgođenog otpuštanja tableta omogućava dezinfekciju i neutralizaciju mekih kontaktnih leća u jednom jednostavnom koraku. Za meke kontaktne leće, uključujući one od silikonskog hidrogela. 

Uz ovaj sustav uvijek koristite specijalno dizajniranu Oxysept Comfort posudicu za leće. 
DNEVNA NJEGA
Prije rukovanja kontaknim lećama uvijek dobro oprati i osušiti ruke.
Sredstvo za čišćenje koristiti odvojeno samo ako to preporuči oftalmolog.

Dezinfekcija i neutralizacija
Postaviti leće u odgovarajuće držače (svijetloplavi/L za lijevu i bijeli/R za desnu leću) i zatvoriti ih pazeći da se leće ne pritisnu.
Napuniti spremnik za leće dezinfekcijskom otopinom Oxysept Comfort do oznake. Dodati u otopinu jednu Oxysept Comfort tabletu za neutralizaciju.
Držač s lećema stavite u otopinu za dezinfekciju i čvrsto zatvorite posudicu za kontaktne leće. 
Zatvorenu posudicu za leće okrenite naopako najmanje tri puta za redom, tako da se navlaži i unutarnji dio čepa. Prije nego započne dezinfekcija, provjeriti je li tableta za neutralizaciju u otopini.
Nakon nekoliko minuta na površini tablete će se pojaviti mjehurići zraka, a može nastati i pjena. Ako se otopina oboji ružičasto, znači da je tableta za neutralizaciju dodana te da se počela otapati. Ružičasta boja nije znak završetka procesa neutralizacije. Ukoliko je otopina ostala bezbojna, znači da tableta za neutralizaciju nije dodana ili se još nije otopila.
Za maksimalnu udobnost, ostavite leće u otopini tijekom noći, odnosno barem šest sati nakon dodavanja tablete za neutralizaciju.
Prije nego izvadite leće, posudicu s lećama okrenite naopako kako biste se uvjerili u potpunu neutralizacijau posudice za leće. 
Vaše leće su sada dezinfecirane i neutralizirane te spremne za uporabu. Nakon završene neutralizacije leće se stavljaju direktno u oko i nije ih potrebno ispirati. Nakon stavljanja leća na oči proliti iskorištenu otopinu, a spremnik ostaviti da se osuši na zraku.
Čuvanje
Kontaktne leće mogu se čuvati u posudici najviše sedam dana.
Ako se leće ne koriste dulje vrijeme, svakih sedam dana i neposredno prije uporabe treba ponoviti postupak dezinfekcije i neutralizacije.

TJEDNA NJEGA 

Uklanjanje proteina
Proteini koji se nalaze u prirodnim suzama mogu se nataložiti na kontaktnim lećama, smanjujući udobnost nošenja, vidnu oštrinu i vijek trajanja leća.
Uporabom Ultrazyme tableta za uklanjanje proteina kontaktne leće se optimalno njeguju.
Jednom tjedno, otopini Oxysept Comfort potrebno je dodati, osim uobičajene tablete Oxysept Comfort za neutralizaciju, i Ultrazyme tabletu za uklanjanje proteina. Nakon toga potrebno je slijediti upute za dnevnu njegu leća.
Leće se ne smiju ostaviti u otopini za uklanjanje proteina dulje od 12 sati.
Nakon vađenja leća iz otopine za uklanjanje proteina, a prije stavljanja na oči, potrebno je isprati ih sterilnom fiziološkom otopinom.

Čišćenje Oxysept Comfort posudice za leće
Za optimalnu higijenu posudicu za leće čistite jednom tjedno na slijedeći način
Napunite praznu Oxysept Comfort posudicu za leće Oxysept Comfort otopinom i zatvorite je (ne dodavati tabletu)
Naopako okrenite Oxysept Comfort posudicu za leće i postavite je na poklopac dok nosite leće (izbjegavajte kontakt s površinom koje se mogu oštetiti u dodiru s vodikovim peroksidom)
Za dezinfekciju leća možete koristiti otopinu koja ostane u Oxysept Comfort posudici za leće. Kao i obično, dodajte tabletu za neutralizaciju. 
 

Općenito
Pridržavajte se svih uputa. U slučaju da se ne budete pridržavali uputa može doći do ozbiljne infekcije ili ozljede oka. Vodite računa o tome da uvijek koristite specijalno dizajniranu Oxysept® Comfort posudicu za leće kako biste omogućili disperziju kisika koji nastaje za vrijeme neutralizacije. 
Ne koristiti Oxysept Comfort otopinu ako je sigurnosni poklopac oštećen ili nedostaje.
Poklopac spremnika ima tri otvora za izlaz kisika koji se stvara tijekom neutralizacije.
Ne koristiti Oxysept Comfort sustav za njegu tvrdih ili tvrdih plinopropusnih kontaktnih leća.
Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na bilo koju komponentu.
Ukoliko dođe do nadraženosti očiju, potrebno je skinuti leće i savjetovati se s oftalmologom.
Prije stavljanja leća na oko, potrebno je uvjeriti se da se tableta potpuno otopila (ružičasta boja otopine) te da je postupak stvaranja pjene završen. Ukoliko se tableta nije potpuno otopila, potrebno je ponoviti postupak dezinfekcije i neutralizacije.
Ostaviti leće u otopini najmanje šest sati nakon dodavanja tablete, jer je otopina u potpunosti neutralizirana tek nakon tog vremena.
Za ispiranje leća ili posudice  za leće ne koristiti vodu iz vodovoda.

Uporaba
Otopina Oxysept Comfort koja nije neutralizirana i otopina Ultrazyme za uklanjanje proteina ne smiju doći u dodir s očima.
Leće koje su tek izvađene iz otopine Ultrazyme za uklanjanje proteina ne smiju se stavljati direktno na oko. U slučaju da se to ipak dogodi, odmah skinuti leće i oči isprati vodom. Ultrazym tableta ili Oxysept otopina ne smiju se progutati.
Proizvod se ne smije koristiti nakon isteka roka valjanosti.
Tablete Oxysept Comfort su ružičaste boje, malo hrapave. Tablete Ultrazyme su bijele boje, malo hrapave. Ne koristiti tablete neobičnog izgleda i boje ili ako su mekane ili ljepljive.

Čuvanje
Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi (između 2 i 25° C).
Čuvati daleko od dohvata i vidokruga djece.
Preostalu Oxysept Comfort otopinu proliti nakon 60 dana od otvaranja.
Najmanje svaka 3 mjeseca odložite rabljenu posudicu za leće u otpad i zamijenite ju novom Oxysept Comfort posudicom za leće.

Vodikov perkosid - 3,00%
Katalaza (0,1 mg/tableti)
Subtilisin A (0,4 mg/tableti)
OcuPure konzervans - 0,005%