OCTENIDOL® MD VODICA ZA USTA

250 ml

Otopina spremna za uporabu, za vlaženje i dekontaminaciju usne šupljine i ždrijela mehaničkim čišćenjem, te za potporno liječenje rana i lezija u usnoj šupljini.

Medicinski proizvod ocetenidol md vodica za usta osigurava temeljito čišćenje dijelova usne šupljine i ždrijela; učinkovito dopire do posebno teško dostupnih dijelova kao što su periodontalni džepovi i interdentalni prostori. octenidol md vodica za usta otapa i uklanja kamenac i mikroorganizme te tako učinkovito doprinosi dekontaminaciji multirezistentnih mikroorganizama.

Ako nije drugačije propisano, temeljito isperite usnu šupljinu dva do tri puta dnevno ili grgljajte s 10 – 15 ml nerazrijeđene vodice za usta u trajanju od najmanje 30 sekundi. Nakon toga ispljunite vodicu za usta. Iz higijenskih razloga, molimo koristite priloženu čašicu, koju treba oprati nakon svakog korištenja.

Ograničenja primjene
Nije prikladan za primjenu u dojenčadi ili djece mlađe od 3 godine. Primjena u male djece i osoba bez kontrole refleksa gutanja moguća je tek nakon temeljite kliničke procjene.
Kontraindikacije
Octenidol md vodica za usta ne smije se koristiti u slučaju poznatih alergija ili sumnji na alergije na bilo koji sastojak u vodici za usta. Obratite se liječniku u slučaju sumnje.
Nuspojave
Svaka promjena osjeta okusa je reverzibilna. Rijetko se mogu javiti simptomi kao što je prolazno peckanje i mučnina u pojedinaca osjetljivih na mentol.
Interakcije
Nemojte koristiti u kombinaciji s PVP jodidom, jer može doći do promjene boje i smanjenja antiseptičkog učinka PVP jodida.
Upozorenja i mjere opreza
Octenidol md vodicu za usta nemojte koristiti kontinuirano tijekom duljeg vremenskog razdoblja bez liječničkog nadzora. Ne smije se progutati. Izbjegavajte doticaj s očima. Koristite samo neotvoreno i neoštećeno pakiranje.

Pročišćena voda, makrogolglicerolhidroksistearat, glicerol 85 %, aroma paprene metvice, natrijev glukonat, sukraloza, oktenidin hidroklorid, limunska kiselina, butilhidroksitoluol.

Bezbojna vodena otopina, bez alkohola i klorheksidina koja ne isušuje sluznicu i ne boji zube nakon dulje primjene. Uz dodatak mentola ugodnog je okusa. Može se primjenjivati u trudnica i dojilja.

Da. octenidol md vodica za usta sadrži antiseptik oktenidin koji ima dokazan učinak na većinu bakterija, virusa i gljivica uključujući i Candidu albicans. 
Octenidol md vodica za usta je otopina spremna za uporabu koja se ne razrjeđuje i nakon uporabe se ne ispire. Otopina je bezbojna te ne sadrži klorheksidin tako da posljedično nakon dulje uporabe neće obojati zube.

VEZANI SADRŽAJ

ANTISEPTICI U LIJEČENJU ORALNIH BOLESTI

Antiseptici se primjenjuju lokalno na sluznicu usne šupljine kako bismo spriječili razvoj infekcije ili njezino širenje.

Saznajte više

NASMIJEŠIMO SE ZDRAVLJU

Za dobre rezultate i sprječavanje lavine problema, oralnoj higijeni treba posvetiti samo nekoliko minuta na dan.

Saznajte više

S OSMIJEHOM ZADOVOLJSTVA I KROZ TRUDNOĆU

Nijedna žena neće "zbog trudnoće" imati više karijesa ako pazi na pravilnu oralnu higijenu i odlazi na redovite stomatološke kontrole.

Saznajte više