CHIROFOL 500 ŽELUČANOOTPORNE TABLETE

20 želučanootpornih tableta

Chirofol je dodatak prehrani na bazi D-chiro-inozitola, folne kiseline, vitamina B12 i mangana koji se koristi u slučajevima povećane potrebe za tim hranjivim tvarima ili zbog njihova nedostatka u prehrani.

Chirofol 500 u svom sastavu ima:

  • D-chiro inositol - inozitoli su tvari koje se obično nalaze u prirodi, a posebno u žitaricama, orasima, mahunarkama i voću. D-chiro-inozitol se stvara u ljudskom tijelu iz mio-inozitola i biološki je aktivna tvar, slična vitaminima B skupine, koja sudjeluje u različitim metaboličkim reakcijama koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. Znanstveno je dokazano da je D-chiro-inozitol ključna komponenta posebnog unutarstaničnog molekularnog sustava koja pojačava inzulinski signal i tako doprinosi pravilnom iskorištavanju glukoze u stanicama našeg organizma. D-chiro-inozitol, koji je u sastavu ovog proizvoda, prirodnog je podrijetla i u obliku koncentriranog i pročišćenog ekstrakta dobivenog iz rogača posebnom metodom ekstrakcije koja koristi samo vodu kao otapalo, bez upotrebe kemikalija koje bi mogle negativno utjecati na kvalitetu proizvoda.
  • folna kiselina - spada u skupinu B vitamina i neophodna je za rast i diobu stanica. Ljudsko tijelo ne proizvodi folnu kiselinu pa je moramo unositi u organizam kroz hranu. Iako raznovrsna i uravnotežena prehrana ispunjava dnevne potrebe za ovim vitaminom (200 µg), unos većih količina potreban je u nekim posebnim uvjetima i trudnoći kada je možete dodatno uzimati u obliku dodatka prehrani. Svakako treba imati na umu kako folna kiselina doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju krvi.
  • vitamin B12 - doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji imunosnog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica.
  • mangan  - doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom stvaranju vezivnog tkiva i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Najnovija istraživanja pokazala su da mangan i D-chiro-inozitol imaju sinergistički učinak.

Uzeti 1 - 2 želučanootporne tablete dnevno odjednom. Tablete progutati cijele. Chirofol 500 tablete mogu se uzimati u bilo koje doba dana.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Upozorenja

Nije preporučljivo za djecu mlađu od 3 godine.

D-chiro-inozitol, tvar za povećanje volumena: dikalcijev fosfat, mikrokristalinična celuloza, tvar za poliranje: šelak; stabilizator: hidroksipropil celuloza,  tvari protiv zgrudnjavanja: mono- i di-gliceridi masnih kiselina, umrežena natrij-karboksimetil celuloza; polivinilpirolidon, magnezijeve soli masnih kiselina, silicijev dioksid; gastrointestinalna obloga: kalcijev karbonat, hidroksipropilmetil celuloza, izomalt; manganov karbonat, cijanokobalamin; stabilizator: trietil citrat,  amonijev karbonat, srednje-lančani trigliceridi, pteroilmonoglutaminska kiselina, bojilo: indigotin.                             

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 1 želučanootporna tableta):

  • inozitol - 500 mg
  • mangan - 1,0 mg
  • folna kiselina - 200 μg
  • vitamin B12 - 1,25 μg.

VEZANI SADRŽAJ

KAD SE REPRODUKCIJA NAĐE U KRIZI...

U slučaju problema s reprodukcijom, potrebno je odabrati dijagnostičke postupke i preporučiti metodu liječenja koja ima najviše izgleda za postizanje zajedničkog cilja

Saznajte više

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA - SIMPTOMI I LIJEČENJE

Kada se dijagnosticira sindrom policističnih jajnika liječe se simptomi i znakovi, neplodnost i infertilitet te se nastoje umanjiti rizici i utjecati na njegove brojne posljedice

Saznajte više

TRUDNOĆA POGODUJE DIJABETESU

Ženama koje imaju dijagnosticiranu šećernu bolest preporučuje se planirati trudnoću i napraviti tzv. prekoncepcijsku obradu

Saznajte više