APPETITO

200 ml

Tekući dodatak prehrani - s peludom i biljnim ekstraktima.

Tekući dodatak prehrani s peludom i biljnim ekstraktima.

Jednom dnevno prije jela, uzeti 2 do 3 žlice. Po potrebi  proizvod se može razrijediti s vodom ili drugom tekućinom (čaj, mlijeko, sok itd.). Preporučena dnevna količina može se primijeniti u odvojenim dozama tijekom dana. Prilagodbom dnevne količine proizvod je pogodan i za djecu. 

Doziranje za djecu iznad 1 godine starosti:

  • 1 do 3 godine: 3 do 4 čajne žličice (15 do 20 ml)  
  • 4 do 6 godina: 2 žlice (30 ml)
  • 7 godina nadalje: 3 žlice (45 ml).

Napomene

Čuvati od dohvata male djece. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se raznovrsne i uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

Upozorenja

Sadrži izvor glutena. Za primjenu kod djece u dobnoj skupini do 1 godine prije uporabe potrebno je potražiti savjet pedijatra. Ne preporučuje uzimanje duže od 2 tjedna u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije korištenja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, osobama s povišenom želučanom kiselinom te čirom želuca i dvanaesnika. 

Demineralizirana voda, fruktoza, koncentrat jabučnog soka, ekstrakt peluda, ekstrakt pšenice, ekstrakt cvjetova štitaste kičice, ekstrakt korijena sirištare, suhi ekstrakt sjemena grčke piskavice, konzervans: kalijev sorbat, sredstvo za zakiseljavanje: limunska kiselina. 

3 žlice  (45 ml) sadrže (= dnevna doza):

  • ekstrakt peluda 0,90 g
  • ekstrakt pšenice (Triticum aestivum) 0,90 g
  • ekstrakt štitatste kičice (Centaurium minus) 0,67 g
  • ekstrakt sirištare (Gentiana lutea) 0,67 g
  • ekstrakt grčke piskavice (Trigonella foenum greacum) 0,22 g.

Dijete će zbog pojačana apetita jesti nutritivno bogatu hranu, odnosno onu hranu koja mu se ponudi. Appetito je jedini sirup za tu namjenu koji se može davati djeci već od navršene prve godine života.

Ne sadrži dodani šećer niti sintetske vitamine. Ne sadrži umjetne arome, boje i sladila.

Biljke koje se koriste u proizvodu uzgajaju se u kontroliranim uvjetima, bez pesticida i teških metala.

Djelatne tvari su standardizirane.

Pripravak je ugodnog slatkastog okusa. Gorke tvari iz biljaka prikrivene su slatkim okusom jabučnog soka te se ne osjeća gorčina.  
Appetito je proizvod i za djecu i za odrasle. Djeca ga mogu koristiti od navršene 1. godine. 

VEZANI SADRŽAJ

DOBAR APETIT PREDUVJET JE ZDRAVLJA DJECE

Iako su uzročni čimbenici manjka apetita u djece raznoliki, često je riječ samo o razvojnoj fazi u kojoj djeca pokazuju veći interes za svijet oko sebe

Saznajte više

NEZADOVOLJAN POGLED U OGLEDALU

Iako nema pravog odgovora na pitanje zašto nastaju poremećaji jedenja, zasigurno su sprega brojnih čimbenika - sociokulturnih, obiteljskih, individualnih bioloških i psiholoških

Saznajte više

KIČICA - TAKO SLATKA, A TOLIKO GORKA

Tvari gorkog okusa potiču apetit i poboljšavaju probavu. Takva je i kičica - tipična biljka za funkcionalnu dispepsiju, to jest lošu probavu

Saznajte više