Zona Vital predstavila novi proizvod - Bone Health - K2D3

Proizvod sadrži vitamin K2 i vitamin D3 koji doprinose održavanju normalnih kostiju te riblje ulje kao izvor omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA), koje uz dnevni unos od ukupno 250 mg doprinose normalnoj funkciji srca

Novi proizvod u liniji Zona Vital, Bone Health - K2D3 kapsule, u prvom redu je namijenjen očuvanju zdravlja kostiju, ali i zdravlja krvožilnog sustava. Sadrži vitamin K2 i vitamin D3 koji doprinose održavanju normalnih kostiju te riblje ulje kao izvor omega-3 masnih kiselina (EPA i DHA), koje uz dnevni unos od ukupno 250 mg doprinose normalnoj funkciji srca. Vitamin D3 se u tijelu pretvara u svoj aktivni oblik djelovanjem UV zraka na potkožno masno tkivo, dok se vitamin K2 u tijelu stvara kao metabolit djelovanjem probiotičkih bakterija u debelom crijevu.

Budući da za stvaranje ovih vitamina trebamo pomoć, bilo sunca ili crijevne mikrobiote, njihov status u organizmu se vrlo lako može narušiti neodgovarajućom prehranom i nezdravim načinom života. Vitamini sadržani u Bone Health - K2D3 kapsulama otopljeni su u pročišćenom ribljem ulju, što pridonosi njihovoj bioiskoristivosti i općem zdravlju organizma. Preporučena doza je jedna kapsula dnevno.  

Osteoporoza je jedna od pet najčešćih kroničnih bolesti i javlja se u čak 10 posto populacije te predstavlja veliki javnozdravstveni problem u razvijenim zemljama svijeta. Dolazi tiho, bez simptoma, bez jasne boli ili ograničenja koja upozoravaju. O čemu je riječ postane jasno tek u trenutku prijeloma. “Osteoporoza je takozvana tiha epidemija 21. stoljeća i predstavlja ozbiljan problem u zlatnim godinama, stoga je uloga prevencije izuzetno važna”, naglasila je na predstavljanju Bone Health - K2D3 kapsula doktorica Nada Đurinek, koja je ujedno demonstrirala lomljivost kostiju na modelima zdrave, osteopenične i osteoporozne kosti te na praktičnom primjeru pokazala koliko je zapravo lako slomiti osteoporozom zahvaćenu kost.

Iznimno je važno na vrijeme početi brinuti o zdravlju kostiju jer je prevencija jedini način da očuvamo strukturu i funkcionalnost koštanog sustava koji nas treba nositi tijekom cijelog života. U preventivnom smislu svatko može biti proaktivan i primijeniti sljedeća četiri koraka za zdravije kosti:

  1. pravilno i redovito vježbati;
  2. birati hranu bogatu sastojcima koji pogoduju zdravlju kostiju;
  3. izbjegavati štetne životne navike, poput pušenja;
  4. redovito uzimati dodatke prehrani koji pomažu očuvanju zdravih kostiju, poput Bone Health – K2D3 kapsula.