Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Utinjska 40, 10020 Zagreb Hrvatska
tel.: +385 1 6595 777
faks: +385 1 6595 701
e-mail: oktal-pharma@oktal-pharma.hr

Pošaljite nam svoj životopis s molbom na e-mail adresu ljudski.potencijali@oktal-pharma.hr

Oktal pharma d.o.o. pristigle podatke prikupljat će i pohranjivati u bazu kandidata te će ih koristiti isključivo za potrebe mogućeg uključivanja u selekcijski postupak.
Kandidat garantira da su poslani podatci točni i istiniti te je suglasan s njihovim prikupljanjem i obradom u navedene svrhe

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Sinomarin Allergy Relief 30 ml

Sinomarin Allergy Relief 30 ml

100% prirodni proizvod za ublažavanje nosnih simptoma povezanih sa sezonskim i cjelogodišnjim alergijama

Sinomarin® Plus Algae Allergy Relief s Algomer™ kompleksom je 100% prirodni sprej koji ublažava nazalne simptome povezane sa sezonskim ili kroničnim alergijama.

Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno djelovanje (učinak osmoze*) hipertonične morske vode (2,3% otopina  NaCl-a) s dobro dokumentiranim  svojstvima i jako korisnim djelovanjem na sluznicu nosa ekstrakata morskih algi ** sadržanih u Algomer™ kompleksu, uz dodatak dekspantenola.

Sinomarin® Allergy Relief čisti šupljine nosa i pomaže ukloniti alergene (mehaničko djelovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa.

Morska voda korištena za Sinomarin® prikupljena je iz zaljeva Cancale, uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda zajamčene kvalitete, bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kakvoća morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog  istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100% prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz morskih algi Undaria pinnatifida i Spirulina platensis.

Obje alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za promicanje  zdravlja i liječenje brojnih stanja te su dio prehrane Dalekog Istoka.

Formuliran posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mješavine  prirodnih sastojaka algi, fukoidana i fikocijanina. Temeljem brojnih znanstvenih ispitivanja, ovi sastojci pomažu ograničiti upalu, svladati infekciju i, općenito, zaštititi sluznicu nosa.

Undaria pinnatifida i Spirulina platensis se skupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno, Bretanje u Francuskoj i certificiranog su organskog podrijetla.

Dekspantenol, također poznat kao provitamin B5, je 100% prirodni sastojak poznat po svojim umirujućim i hidratantnim svojstvima. Ublažava svrbež i lokalnu iritaciju; vlaži sluznicu nosa i potiče obnovu lokalnog tkiva.

Sinomarin® Allergy Relief se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lijekovima za liječenje alergija (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici) ili u kombinaciji s njima kako bi se poboljšala njihova učinkovitost.

SVOJSTVA

 • ublažava simptome alergijskog rinitisa, uključujući začepljenje nosa (nazalna kongestija), tlak u sinusima, curenje iz nosa i kihanje
 • pomaže smanjiti upalu sluznice nosa
 • ublažava lokalnu iritaciju i umiruje sluznicu nosa
 • čisti šupljine nosa uklanjajući alergene
 • vlaži sluznicu nosa, ublažava suhoću nosa
 • pomaže prirodni oporavak sluznice nosa

SINOMARIN® ALLERGY RELIEF SE PREPORUČA ZA

 • prirodno ublažavanje nazalnih simptoma povezanih sa sezonskim (npr. peludna groznica) ili kroničnim alergijama kao što su začepljen nos, tlak u sinusima, curenje iz nosa, kihanje, svrbež nosa, lokalna iritacija.
 • uklanjanje nakupljene sluzi i u sluzi nakupljenih alergena (mehaničko djelovanje) koji mogu pogoršati simptome alergijskog rinitisa.
 • primjenu u slučajevima kada su lijekovi za liječenje alergija kontraindicirani.
 • poboljšanje učinkovitosti propisanih lijekova za liječenje alergija

SASTAV

Morska voda (odgovara 2,3% otopini NaCl-a), pročišćena voda, Algomer™ kompleks (ekstrakti Undaria pinnatifida i Spirulina platensis), dekspantenol.

Sinomarin® Allergy Relief ne sadrži antihistaminike, steroide, konzervanse i kemijske dodatke. 100 posto je prirodan i ne uzrokuje štetne događaje kao što je omamljenost.

PREPORUČENA DOZA

Za odrasle i djecu stariju od 6 godina:

 • 6-12 godina: uštrcati jednom u svaku nosnicu do 3 puta dnevno
 • >12 godina: uštrcati 2 do 4 puta u svaku nosnicu do 5 puta dnevno.
MJERE OPREZA

Samo za primjenu u nos. Isti nazalni aplikator ne koristiti za primjenu u više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece. Ne koristiti u slučaju poznate  preosjetljivosti na neki od sastojaka.

NAPOMENA

Moguće je osjetiti blagu i privremenu iritaciju na početku primjene.

UVJETI  ČUVANJA

Čuvati na temperaturi ispod 25°C. Čuvati zaštićeno od sunčeve svjetlosti.

UPUTA ZA UPORABU

 1. Ispušite nos da bi se uklonila sluz prije primjene Sinomarin® Allergy Reliefa.
 2. Uklonite zaštitni zatvarač.
 3. Držite spremnik uspravno i pritisnite nekoliko puta kako bi se aktivirala pumpica raspršivača. 
 4. Nagnite glavu lagano prema naprijed iznad umivaonika i okrenite u desno.
 5. Nježno stavite aplikator u lijevu nosnicu, paralelno sa septumom nosa (nosna pregrada) i čvrsto pritisnite.
 6. Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primjenu u drugu nosnicu.
 7. Izvadite aplikator iz nosa, vratite glavu u uspravan položaj, pustite da otopina djeluje nekoliko sekundi, a zatim ispušite nos.
 8. Ponovite postupak ako je potrebno.
 9. Aplikator dobro operite u toploj vodi i osušite nakon svake uporabe.

Sinomarin® je kompletna linija isključivo hipertonične otopine morske vode, koja pokriva potrebe svih uzrasta, od novorođenčadi do odraslih osoba:
Sinomarin® Babies 5 ml bočice - za novorođenčad i malu djecu (za primjenu u nos i uporabu s inhalatorom)
Sinomarin® Children 100 ml - blagi sprej (u obliku  maglice) sa sigurnosnim vrhom za djecu stariju od 6 mjeseci
Sinomarin® Adults 125 ml - sprej s mlazom uobičajenog pritiska za odrasle i djecu stariju od 6 godina
Sinomarin® Mini Spray 30 ml / 50 ml - sprej s pumpicom za odrasle i djecu stariju od 6 mjeseci
Sinomarin® ENT 125 ml s Algomer™ kompleksom - dinamični „jet“ sprej s mlazom snažnog pritiska; za odrasle i djecu stariju od 12 godina
Sinomarin® Allergy Relief 50 ml / 100 ml & 30 ml s Algomer™ kompleksom i dekspantenolom - sprej s mlazom uobičajenog pritiska i sprej s pumpicom; za odrasle i djecu stariju od 6 godina
Sinomarin® Cold & Flu Relief  50 ml / 100 ml & 30 ml s Algomer™ kompleksom i esencijalnim uljima eukaliptusa, zelene metvice i ekstraktom timijana - sprej s mlazom uobičajenog pritiska i sprej s pumpicom; za odrasle i djecu stariju od 6 godina
Sinomarin® Dry Nose Relief 50 ml / 100 ml & 30 ml s hijaluronskom kiselinom i dekspantenolom - sprej s mlazom uobičajenog pritiska i sprej s pumpicom; za odrasle i djecu stariju od 6 godina.

NJEGA UŠIJU

Sinomarin® EAR CARE Children 30 ml - Posebno blagi sprej s pumpicom s mekanim sigurnosnim vrhom za djecu stariju od 3 godine.
Sinomarin® EAR CARE Adults 30 ml - Sprej s pumpicom s mekanim sigurnosnim vrhom za odrasle i djecu stariju od 12 godina.

Sinomarin® EAR CARE prikladan je za čišćenje ušnog kanala nježnim ispiranjem prekomjernog ušnog voska. Redovitom primjenom sprječava nakupljanje ušnog voska i osigurava dobru higijenu uha.

Sinomarin® proizvodi su medicinski proizvodi s CE oznakom u skladu sa zahtjevima Direktive 93/42 Europske unije.

*   Prirodni proces pri kojem voda izlazi iz otečenog tkiva nosa zbog lokalne razlike u sadržaju soli (NaCl) nastale zbog nazalne primjene Sinomarina.
** Smeđe alge: Undaria pinnatifida; plavo/zelene alge: Spirulina platensis
1 Posebni ventili sprječavaju zagađenja (kontaminaciju) otopine nakon što je sprej otvoren, a time i potrebu za korištenjem konzervansa.

Sinomarin® Allergy Relief je pokriven međunarodnom patentnom prijavom (u tijeku), koju je podnio Gerolymatos S.A., E.U.

Sinomarin® je registrirani zaštitni znak za Gerolymatos International S.A., E.U.

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica