Glavni sadržaj | Tražilica
Oktal Pharma d.o.o.

Utinjska 40, 10020 Zagreb Hrvatska
tel.: +385 1 6595 777
faks: +385 1 6595 701
e-mail: oktal-pharma@oktal-pharma.hr

Pošaljite nam svoj životopis s molbom na e-mail adresu ljudski.potencijali@oktal-pharma.hr

Oktal pharma d.o.o. pristigle podatke prikupljat će i pohranjivati u bazu kandidata te će ih koristiti isključivo za potrebe mogućeg uključivanja u selekcijski postupak.
Kandidat garantira da su poslani podatci točni i istiniti te je suglasan s njihovim prikupljanjem i obradom u navedene svrhe

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Hiperpigmetacije i fotostarenje

Hiperpigmetacije i fotostarenje

MELASCREEN LINIJA

Svima nam je dobro poznato ''klasično'' ili kronološko starenje, do kojeg dolazi jednostavno zbog genskog nasljeđa i prolaska vremena. Na našu kožu ono nažalost ne djeluje pozitivno, već† dovodi do gubitka elastičnosti i do atrofije kože, ona postaje tanja i suša, a pojavljuju se i sitne bore. No, vrijeme nije naš jedini neprijatelj u očuvanju zdravlja i mladosti kože. Tu je i utjecaj raznih vanjskih čimbenika, od kojih je najvažnije sunce. Ono može biti naš neprijatelj. Učestalo izlaganje UVA, UVB† i infracrvenim zrakama, ali i vidljivom svjetlu, okidač je za brojne biokemijske reakcije koje dovode do preuranjenih promjena na koži, tj. do fotostarenja. Prepoznajemo ga po pojavi tamnih mrlja na koži i po naboranosti kože, do koje dolazi zbog oštećenja vezivnog tkiva kože, gubitka elastičnosti i te zbog pojačane suhoće kože. Problemi s pigmentacijom koji se mogu pojaviti zbog utjecaja sunčeva zračenja:

Melazma

Ova potpuno benigna abnormalnost kože javlja se u jedne trećine žena, najčešće na čelu, obrazima i bradi, u obliku smećkastih mrlja nepravilnog oblika. Kombinacija sunce + hormoni može uzrokovati pojavu tamnih mrlja, naročito tijekom trudnoće ili uzimanja hormonskih lijekova (kontracepcija, hormonska nadomjesna terapija). Žene tamnijeg fototipa su jače pogođene, jer obično koriste manje sredstava za zaštitu od sunca.

Lentigo

Obično se javlja nakon tridesete godine života, na područjima tijela koja su izložena sunčevu zračenju, znači na licu, dekolteu, podlakticama i nadla-nicama, u obliku smećkastih benignih lentigo-makula. Veličina makula se kreće od nekoliko milimetara do jednog centimetra u promjeru, a s vremenom postaju sve brojnije. Ovu pojava poznata je u narodu pod nazivima ''sunčane pjege'' (mogu se pojaviti odmalena, najčešeće na svijetloj koži) te ''staračke pjege'' (uzrokuje ih produžena izloženost sunčevu zračenju, a javljaju se u zrelijim godinama).

Fotostarenje

Prerano starenje kože uzrokovano opetovanim izlaganjem UV zrakama sunca ili iz umjetnih izvora (solarij), uzrokujući stalne posljedice koje su istovremeno površinske i dubinske. Znakovi prijevremenog starenja kože koji nastaju kao posljedica fotostarenja su:

  • smanjenje elastičnosti i čvrstoće kože
  • pojave dubokih bora†
  • tamne mrlje na licu, rukama i dijelovima tijela koja su izložena djelovanju UV zraka
  • blijede mrlje na podlakticama
  • vidljive žilice na obrazima i nosu†
  • tumori kože

Za očuvanje mladosti kože što je duže moguće, prevencija je najbolji lijek. Čak i ako postanemo svjesni navedenih rizika nešto kasnije u životu, ipak nije prekasno poduzeti akciju u vidu obavezne svakodnevne zaštite od UV zračenja.

------------------------------------------------------------------------------


VRLO VISOKA ZAŠTITA OD SUNCA, PREVENCIJA I KOREKCIJA HIPERPIGMENTACIJA

DUCRAY-MELASCREEN-UV-LAGANA-KREMA-SPF50+.jpgDUCRAY-MELASCREEN-UV-BOGATA-KREMA-SPF50+.jpg

Melascreen UV

LAGANA I BOGATA KREMA SPF 50+ - NOVO

pakiranje: 40 ml

Ducray Dermatološki laboratoriji su reformulacijom postojećih fotozaštitnih krema iz Melascreen linije stvorili proizvode za zaštitu od sunca† koji ujedno smanjuju učinke sunca na kožu. Tako Melascreen UV lagana ili bogata krema SPF50+ predstavljaju prvu fotozaštitnu njegu 2 u 1, za prevenciju i korekciju melazme, lentiga i foto-starenja. Ove nove formule odlikuje trostruka inovacija:

  1. Novi djelatni sastojak, Ronacare®AP*, koji smanjuje pigmentaciju i oštećenje stanica. Smanjuje pojavu tamnih mrlja i štiti stanične membrane i DNK od oksidativnog stresa.
  2. Novi patentirani, visoko fotostabilni sustav filtara kombinira 4 filtra za maksimum UVB zaštite i pojačanu UVA zaštitu.
  3. Nove teksture, vrlo ugodne za upotrebu, nude zaštitu za sve tipove kože (za suhu kožu: bogata, ali nemasna krema; za normalnu do mješovitu kožu: lagana krema s ''dry touch teksturom'').

Upute za uporabu: Prije svakog izlaganja suncu ravnomjerno nanijeti 5 do 6 doza na lice, 9 do 10 doza na područje dekoltea i 1 do 2 doze na svaku nadlanicu.

Posebne mjere opreza: Izbjegavati doticaj s očima. U slučaju doticaja, dobro isprati čistom vodom.

Upozorenje: Smanjivanje preporučene doze znatno smanjuje razinu zaštite. Često ponavljajte nanošenje, osobito nakon znojenja, kupanja ili sušenja ručnikom. Izbjegavajte doticaj s očima. U slučaju doticaja s očima, isperite vodom.

(1)Ronacare® AP*je registrirani zaštitni znak tvrtke Merck KGaA, Darmstadt, Njemačka

KOREKCIJA HIPERPIGMENTACIJA

Ducray Melascreen intenzivna njega za depigmentaciju 30 ml.jpg

MELASCREEN intenzivna njega za depigmentaciju

pakiranje: 30 ml

Protiv tamnih mrlja. Smanjuje i posvjetljuje lokalizirane hiperpigmentacije.

Način uporabe: Ujutro i navečer na temeljito očišćene pogođene dijelove (lice, dekolte). Za najbolje rezultate preporučujemo primjenu Melascreen intenzivne njege za depigmentaciju najmanje 3 mjeseca. Izbjegavajte izlaganje suncu i upotrijebite prilagođenu zaštitu, kao što je Melascreen bogata krema za zaštitu od sunca.

Posebne mjere opreza: Izbjegavajte doticaj s očima. Ne izlažite toplini.

UJEDNAČAVANJE TENA

melascreen Eclat legere.jpg

Melascreen …CLAT lagana krema SPF15

pakiranje: 40 ml

Sadrži vitamin CLP i niacinamid. Posvjetljuje i ujednačava ten. Za normalnu i mješovitu kožu. Nekomedomeno.

MELASCREEN lagana krema za† posvjetljavanje kože ujednačuje ten i smanjuje nepravilnu pigmentaciju. Sjaj kože je obnovljen.† Tekuća i ovlažujuća tekstura sadrži prah za upijanje i protiv sjaja što je čini idealnom podlogom za šminkanje. Formula je također poboljšana fotozaštitnim filtrima (SPF 15),za sprečavanje pojava novih smeđih mrlja.

Način uporabe: Nanesite ujutro i/ili navečer na cijelo lice, vrat i nadlanice.† U slučaju intenzivnog sunčeva zračenja, preporučujemo uporabu prilagođene zaštite od sunca, kao što je Melascreen bogata krema za zaštitu od sunca SPF50+.

Posebne mjere opreza: Izbjegavajte doticaj s očima. Ne izlagati toplini.

------------------------------------------------------------------------------

KOREKCIJA ZNAKOVA FOTOSTARENJA † † † † † † † † † † † † † † † † LICE - VRAT - DEKOLTE

melascreen-photo-aging-nocna-krema.png

Melascreen PHOTO-AGING NOĆNA KREMA

Pakiranje: 50 ml

Prerano starenje kože uzrokovano suncem, tamne mrlje, gubitak čvrstoće.

Melascreen PHOTO-AGING† Noćna krema pruža potpuno rješenje za znakove fotostarenja zahvaljujući svojoj formuli obogaćenoj korektivnim djelatnim sastojcima:

1. SynerWhite® kompleks korigira tamne mrlje ogra≠ničavajući sintezu melanina*.

2. Vitamin CER pojačava proizvodnju kolagena za pomoć u popunjavanju bora.

3. Hijaluronska kiselina stvara hidrozaštitni martiks za pomoć pri vraćanju jedrosti kože.

Bogata, hidratantna tekstura intenzivno hrani kožu.

Znakovi fotostarenja su smanjeni, koža je jedra i vraćen joj je sjaj.

Upute za uporabu: Nanesite navečer na lice i de≠kolte. Izbjegavajte doticaj s očima.

*Testirano in vitro

†PREVENCIJA I KOREKCIJA ZNAKOVA FOTOSTARENJA††††††††††† LICE - VRAT - DEKOLTE

Melascreen anti-aging global serum 30 ml boca .jpg

Melascreen PHOTO-AGING GLOBAL SERUM - NOVO

Pakiranje: 30 ml

Ubrzano starenje kože uzrokovano suncem, lokalizirane smeđe mrlje, staračke pjege, bore, gubitak čvrstoće.

Ducray Dermatološki Laboratorij stvorili su Melascreen Photo-aging Global serum namijenjen korekciji svih znakova fotostarenja. Korigira tamne mrlje, zaglađuje bore, učvršćuje, daje tonus i elastičnost koži. Jedinstvena formula je kombinacija dokazano učinkovitih aktivnih sastojaka:† 1.Azťla White®, posvjetljuje tamne mrlje, glikolna kiselina zaglađuje teksturu kože i korigira bore, hijaluronska kiselina rehidrira i učvršćuje kožu te vitamin E djeluje kao antioksidans. Serum pruža udobnost† primjene sa svojom laganom teksturom, obogaćenom hidratantnim i hranjivim sastojcima. Vrlo brzo se upija, ne isušuje kožu te se može kombinirati s drugim proizvodima.

Upute za uporabu: Nanesite ujutro i/ili navečer na lice i dekolte. Izbjegavajte doticaj s očima. Ograničite izlaganje suncu tijekom upotrebe ovog proizvoda i uvijek koristite SPF zaštitu. U slučaju peckanja, preporučljivo je prorijediti primjenu, udvostručenjem vremena između dvije primjene.

PREVENCIJA I KOREKCIJA ZNAKOVA FOTOSTARENJE†††††††††††† ZAŠTITA I NJEGA RUKU

Melascreen anti-aging global njega za ruke 50 ml tuba.jpg

Melascreen PHOTO-AGING GLOBAL NJEGA ZA RUKE SPF 50+ - NOVO

Pakiranje: 50 ml

Ubrzano starenje uzrokovano suncem, smeđe mrlje.

Melascreen Photo-aging Global njega za ruke korigira tamne mrlje, učvršćuje kožu te štiti, hrani i njeguje kožu ruku. Jedinstvena formula sadrži patentirani djelatni sastojak L-White®, koji posvjetljuje† tamne mrlje, hijaluronska kiselina je je odgovorna za rehidraciju, učvrščivanje i zaglađivanje kožu ruku, a patentirani fotozaštitni kompleks SPF50+ pruža maksimum UVB zaštite i pojačanu UVA zaštitu. Zavaljujući ugodnoj, kremastoj teksturi, bogato njeguje kožu, ostavljajući lagani zaštitni film na koži.

Upute za uporabu: Nanesite 1 do 2 doze na ruke, onoliko često koliko je potrebno. Ponavljajte nanošenje učestalo, osobito nakon znojenja ili brisanja ručnikom.

Upozorenje: Smanjivanje preporučene doze znatno smanjuje razinu zaštite.

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica