Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Prhut i ljuskava stanja

Prhut i ljuskava stanja

SQUANORM SQUANORM SQUANORM LOSION KELUAL DS KERTYOL P.S.O.


Prhut je prilično uvriježen problem, jer joj je sklono oko 65% populacije, a čak 20% od njih suočava se s pojavom prhuti svaka dva mjeseca. Stanja prhutavog vlasišta mogu se podijeliti na jednostavna i ozbiljnija, a većinom su obilježena pretjeranim umnožavanjem Mallasezia gljivice. U jednostavna stanja ubrajaju se suha i masna  prhut, a u ozbiljnija seboroički dermatitis i psorijaza.

SUHA PRHUTSuhu prhut prepoznajemo po sitnim bijelim ljuskicama koje s vlasišta padaju na leđa i ramena. Ovo stanje može biti popraćeno svrbežom vlasišta. Može se javiti i zbog smanjene kiselosti vlasišta ili primjene neprimjerenih sredstava za pranje i njegu kose.

MASNA PRHUTKod pojave masne prhuti vlasište je masno, kosa sljepljena, a nastale ljuske prhuti su veće, prianjaju uz vlasište i teško se uklanjaju. Masna prhut često je praćena svrbežom i crvenilom vlasišta.

SEBOROIČKI DERMATITISSeboroički dermatitis (dermatitis seborrhoica ili DS) je vjerojatno najučestaliji tip dermatoze. Pojavljuje se na licu i vlasištu, mjestima s visokom koncentracijom lojnih žlijezda. Međutim, seborejični dermatitis nije povezan s hiperseborejom (pojačano izlučivanje žlijezda lojnica), već sa sekundarnom infekcijom masne kože uzrokovanom gljivicom Malassezia. Lako prepoznatljiv, DS se pojavljuje u obliku crvenih žarišta (zbog mrtvih stanica kože), koja se ljuskaju, a ponekad i svrbe. Žarišta se pojavljuju, detaljnije, na ovim područjima: nabori oko nosa i usana (nazolabijalne brazde),  dijelovi uz nosnice, obrve i ponekad na sredini prsa. Seborejični dermatitis vlasišta poprima formu masnih, žućkastih ljusaka koje nastaju iznad crvenih žarišta. Mogu se pojaviti na čelu i iza ušiju i često ih prati svrbež.

PSORIJAZAPsorijaza je upalna dermatoza koju karakteriziraju upalna crvena, oštro ograničena žarišta različite veličine koja su prekrivena srebrnkasto-bjelkastim ljuskama. Osim na koži tijela, žarišta se pojavljuju na vlasištu te na noktima. Od psorijaze boluje 1-5% svjetske populacije, a bolest se može javiti u bilo koje doba života. Kod svih bolesnika zamjećena promjena je pojačana mitotska aktivnost (dijeljenje) u stanicama temeljnog sloja epidermisa pa on sadrži više slojeva stanica. Stanice se i brže pomiču prema površini, zbog čega ne stignu sazrijeti. Sve to rezultira zadebljalim rožnatim slojem, sklonim ljuštenju. Promjene na koži prati i jaka upala. SUHA PRHUT

Squanorm šampon suha prhut NF.png

Squanorm šampon protiv suhe prhuti

pakiranje: 200 ml

Pruža dugotrajno olakšanje od prhuti. Pročišćava vlasište. Preporučuje se za prhutava stanja povezana sa suhim vlasištem. Njegova potpuna formula djeluje brzo i dugotrajno na različite čimbenike koji uzrokuju suhu prhut. Gvanidin glikolat, Ducrayev patentirani keratoreducirajući djelatni sastojak, sprječava formiranje ljusaka. Glicerol hidratizira vlasište i time smanjuje ljuskanje. Finalno, cinkov pirition, pročišćavajući sastojak, djeluje na Mallassezia gljivicu, povezanu s prhutavim stanjima.

Od prve uporabe prhut je uklonjena, a vlasište je umireno i hidratizirano, Zahvaljujući visokoučinkovitim sastojcima, Squanorm šampon protiv suhe prhuti ima dugotrajan učinak. Njegova kremasta tekstura ostavlja kosu mekom, sjajnom i lakom za raščešljavanje. Njegov nježan miris čini ga posebno ugodnim za uporabu. Ne oštećuje boju kose.

Način uporabe: Nanijeti na  vlažno vlasište, nježno umasirati i isprati. Ponovo nanijeti i ostaviti 2 do 3 minute. Temeljito isprati. Koristiti 2 do 3 puta tjedno 6 tjedana. Preporučujemo uporabu Elution šampona za oslabljeno vlasište naizmjenično ili nakon završenog tretmana.

Posebne mjere opreza: U slučaju dodira s očima isprati vodom. Samo za odrasle osobe i tinejdžere.

 

   MASNA PRHUT

Squanorm šampon masna prhut NF.png

Squanorm šampon protiv masne prhuti

pakiranje: 200 ml

Pruža dugotrajno olakšanje od prhuti. Regulira prekomjerno izlučivanje sebuma. Preporučuje se za prhutava stanja povezana s masnim vlasištem s povremenim svrbežom. Za debele ljuske koje prianjaju uz vlasište. Njegova potpuna formula djeluje brzo i dugotrajno na različite čimbenike koji uzrokuju takvu prhut: gvanidin glikolat, Ducrayev patentirani keratoreducirajući djelatni sastojak, sprječava formiranje ljusaka. Sabal regulira prekomjerno izlučivanje sebuma. Pirokton olamin, pročišćavajući sastojak, djeluje na Malassezia gljivicu, povezanu s prhutavim stanjima. Bisabolol umiruje svrbež.

Od prve uporabe prhut je uklonjena, a vlasište je umireno. Zahvaljujući visokoučinkovitim sastojcima, Squanorm šampon protiv masne prhuti ima dugotrajan učinak. Kosi vraća volumen i sjaj te ona postaje meka i laka za raščešljavanje. Dodatno, njegov osvježavajuć miris čini ga posebno ugodnim za uporabu. Ne oštećuje boju kose.

Način uporabe: Nanijeti na  vlažno vlasište, nježno umasirati i isprati. Ponovo nanijeti i ostaviti 2 do 3 minute. Temeljito isprati. Koristiti 2 do 3 puta tjedno 6 tjedana. Preporučujemo uporabu Elution šampona za oslabljeno vlasište naizmjenično ili nakon završenog tretmana.

 

DODATNA NJEGA 

Ducray Squanorm losion protiv prhuti sa cinkom 200 ml.jpg

SQUANORM LOSION protiv prhuti s cinkom

pakiranje: 200 ml

Sadrži Keluamid i cinkov sulfat. Pročišćava vlasište. Umiruje svrbež.

Kada se koristi u kombinaciji ili nakon šampona protiv prhuti, Squanorm losion sa cinkom pomaže ukloniti prhut zahvaljujući Keluamidu, koji uklanja ljuske kod suhe i masne prhuti  te cink sulfatu, koji  nudi olakšanje kod svrbeža i smanjuje crvenilo vlasišta.  

Način uporabe: Nanosite dnevno na suho ili vlažno vlasište i nježno umasirajte. Nije potrebno ispirati. Ne masti kosu. 

Posebne mjere opreza: Izbjegavati kontakt s očima. Isperite u slučaju kontakta s očima.

 

TEŽI OBLICI PRHUTI I LJUSKAVA STANJA KOŽE POPRAĆENA SVRBEŽOM

Ducray Kelual DS šampon za smanjenje ljusaka i protiv recidiva 100 ml.jpg

KELUAL DS šampon za smanjenje ljusaka i protiv recidiva

pakiranje: 100 ml

Teži oblici prhuti popraćeni svrbežom. Sadrži ciklopiroksolamin i cinkov pirition. Dugotrajno smanjenje prhuti, umiruje svrbež.

Kelual DS šampon preporučuje se kod teških slučajeva ponavljajuće prhuti s crvenim vlasištem i vlasištem koji svrbi. Njegova kompletna formula djeluje na sve čimbenike koji sudjeluju u težim slučajevima prhuti. Svrbež smiruje kod prve uporabe. Ublažava crvenilo i trajno uklanja prhut. Vlasište je brzo umireno i pročišćeno.  Učinkovitost Kelual DS šampona je dugotrajna jer sprečava povratak prhuti u razdoblju od 4 tjedna. 

Način uporabe:

1.Faza ''intenzivnog tretmana'': Nanesite na kosu, stvarajući sapunicu i masirajte vlasište. Isperite. Ponovite nanošenje, ostavljajući ga djelovati 3 minute, a zatim temeljito isperite. Šampon nanosite 3 puta u tjednu tijekom 2 tjedna.

2.Faza „održavanja“:  Jedno šamponiranje tjedno u kombinaciji s Elution zaštitnim šamponom za oslabljeno vlasište. 

Posebne mjere opreza: U slučaju kontakta s očima, isperite.

PDV-Gel-moussant-KELUAL-DS.png

KELUAL DS PJENUŠAVI GEL

pakiranje: 200 ml

Čisti i pročišćava lice i tijelo u slučajevima nadražene kože sa crvenilom i ljuskama. Inovativna formula ograničava razmnožavanje Malassezia gljivice (uzročnika problema), umiruje crvenilo i nadražaj i pomaže ukloniti ljuske. Djeluje na sve čimbenike, ključne u nastanku stanja nadražene kože s crvenilom i ljuskama: antifungalni učinak na Malassezia gljivicu ima pirokton olamin koji umiruje svrbež. Upalu umiruje cinkov glukonat, a glicerin ima hidratizirajuće djelovanje. Na uklanjanje ljusaka djeluje Keluamid, blagi keratolotik.

Način uporabe: Nanijeti jednom ili dva puta dnevno na vlažnu kožu. Zapjeniti. Ostaviti nekoliko minuta. Isprati. Nježno osušiti.

Posebne mjere opreza: U slučaju kontakta s očima, isperite.

Kelual DS krema.png

KELUAL DS umirujuća krema za smanjenje ljusaka

pakiranje: 40 ml

Sadrži Keluamid i pirokton olamin. Umiruje crvenilo i iritacije, uklanja ljuske.

Kelual DS krema posebno je formulirana za iritiranu kožu, s lokaliziranim crvenilom i ljuskavim izgledom na masnim područjima lica, sa strane nosa, obrvama i liniji vlasišta.

Način uporabe:

1.Faza ''intenzivnog tretmana“: nakon nježnog pranja prilagođenim sredstvom za čišćenje, nanosite Kelual DS kremu ujutro i navečer 2 tjedna. Vidljivi napredak zabilježen je nakon 1 tjedna liječenja, a najbolji rezultati postižu se nastavljanjem tretmana prema uputama.

2.Faza ''održavanja“: nanosite Kelual DS kremu dva puta tjedno. 

Posebne mjere opreza: Izbjegavati kontakt s očima.

 


LJUSKAVO VLASIŠTE / KOŽA

 

Ducray Kertyol P.S.O. keratoreducirajući šampon 125 ml.jpg

KERTYOL P.S.O. keratoregulirajući šampon

pakiranje: 125 ml

P.S.O. = Patches. Scales. Opaque (Nakupine. Ljuske. Mutne). Ljuskava i pločasta stanja. Sadrži mikronizirani sumpor, salicilnu kiselinu i ihtiol. Uklanja pločaste nakupine. Umiruje crvenilo.

Ljuskava stanja na tijelu i vlasištu povezuju se s pretjerano brzim obnavljanjem stanica epiderme. Stanice se nakupljaju na površini kože, tvoreći ljuskave lezije, u težim slučajevima praćene crvenilom i svrbežom. Na površini lezija ljuske su mutne i izgledaju kao gusta prhut.  

Način uporabe: Kertyol P.S.O. keratoregulirajući šampon se može upotrebljavati sam ili u kombinaciji s posebnim dermatološkim tretmanima. Upotrebljavajte ga 2 do 3 puta tjedno, u razdoblju od najmanje 6 tjedana. Preporučljivo je koristiti, naizmjenično ili nakon tretmana, prikladan Elution zaštitni šampon za oslabljeno vlasište. 

Posebne mjere opreza: Izbjegavajte doticaj s očima. U slučaju doticaja s očima, temeljito isperite vodom.

kertyol pso creme tube_ FA 2013.tif

KERTYOL  P.S.O. keratoreducirajuća krema

pakiranje: 100 ml

Sadrži: 

  • Mikronizirani sumpor smanjuje debljinu plakova i pomaže ukloniti ljuskanje.
  • Glikolna kiselina normalizira odljušćivanje i pojačava djelovanje sumpora.
  • Kertyol (ihtiol + krotamiton) umiruje crvenilo i svrbež.
  • Glicerol omekšava i ovlažuje* kožu zahvaljujući emolijentnim svojstvima.
  • Bez parabena

*gornje slojeve kože

Kertyol P.S.O. keratoreducirajuća krema namijenjena je za blage, srednje, ali i teže oblike stanja ljuskavosti i plakova, kada se kombinira i s lijekovima.

Način uporabe:

Tijelo (laktovi, koljena): kremu nanesite ujutro i navečer nježnim masirajućim pokretima. Ostavite djelovati bar 20 minuta kako bi djelovala. Ako je potrebno, isperite višak proizvoda čistom vodom. Koristite mjesec dana, čak i ako se stanje poboljša nakon 2 tjedna uporabe.

Vlasište: Kod srednje težih i težih stanja navečer nanesite kremu na cijelo vlasište potez po potez pomoću nastavka za doziranje. Ostavite cijelu noć, poželjno pokriveno plastičnom vrećicom ili kapom. Ujutro isperite: 3x tjedno Kertyol PSO šamponom, a ostale dane zaštitnim šamponom kao što je Ducray Elution. Najkraći preporučeni tretman: 15 dana. Kod blažih stanja preporuča se koristiti samo Kertyol PSO šampon.

Posebne mjere opreza: Izbjegavajte doticaj s očima. Ograničite izlaganje suncu tijekom uporabe proizvoda i uvijek koristite zaštitu od sunca. Samo za odrasle osobe.

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica