Glavni sadržaj | Tražilica

Oktal Pharma

Opširnije o proizvodu

Prhut i ljuskavo vlasište

Prhut i ljuskavo vlasište

SQUANORM SQUANORM SQUANORM LOSION KELUAL DS KERTYOL P.S.O.Prhut je izrazito čest i iritirajući problem, pogađa gotovo 40 posto odraslih osoba. Može je dobiti svatko, u bilo kojem životnom razdoblju, no učestalost je ipak najveća oko četrdesete godine. Prhut se može opisati kao pojačano ljuštenje vlasišta. Kao i na ostalim dijelovima tijela, i na vlasištu se koža stalno obnavlja, tj. nove stanice zamjenjuju stare, odumrle. Kod osoba koje pate od prhuti proces odbacivanja odumrlih stanica je ubrzan, pa se na površini stvara veći broj odumrlih stanica koje primjećujemo kao bijele ljuskice (prhut), ili bjelkaste naslage u koži vlasišta. Osim na vlasištu (najčešće), može se javiti i u obrvama, iza uški, na prsima ili čak na leđima između lopatica. Za ovaj problem na koži prije svega je odgovaran tip kože sklon jačem mašćenju, tzv. seborejički tip kože, a pojava crvenila i stvaranje prhuti na koži vlasišta naziva se seborejički dermatitis. Kliničke simptome seborojičkog dermatitisa pogoršava gljiva Pityrosporum ovale. Ona je uobičajen stanovnik vlasišta i drugih dijelova kože, i u normalnim uvjetima ne stvara probleme. No, na masnoj koži vlasišta i pod utjecajem određenih klimatskih ili hormonskih promjena, pa i stresa, počinje se brže razmnožavati i pogoršavati simptome cvenila vlasišta i ljuskanja. Ne smije se zaboraviti da u nastajanju prhuti određenu ulogu ima i živčani sustav. Unutarnji nemir uvijek loše utječe na stanje kože, uključujući i kožu vlasišta.


 SUHA PRHUT

Suha prhut obično pada na ramena vaše odjeće. Ljuske su male, lagane, od bijele do sivo-bijele boje i često su uzrok svrbeža.


Ducray Squanorm šampon protiv suhe prhuti 125 ml.jpg

Squanorm šampon protiv suhe prhuti

pakiranje: 125 ml

Sadrži mikronizirani selenov disulfid i ihtiol. Uklanja suhu prhut s rezultatima koji traju. Pročišćava vlasište.

Mikronizirani selenov disulfid učinkovito djeluje na gljivice koje su odgovorne za nastanak prhuti i smanjuje mogućnost njenog ponovnog nastanka. Ihtiol smanjuje iritaciju, pružajući olakšanje od simptoma vezanih uz prhut.

Način uporabe: Koristite dva puta tjedno u trajanju od najmanje šest tjedana.

Posebne mjere opreza: Sadrži selenov disulfid. Izbjegavati kontakt s očima i primjenu na oštećenoj koži (rane). U slučaju dodira s očima, temeljito isperite vodom. Samo za odrasle osobe.


 MASNA PRHUT

 

Pojačano ljuštenje masnog vlasišta uz pojavu ljuski prhuti slijepljene lojem na koži vlasišta.

Ducray Squanorm šampon protiv masne prhuti 125 ml.jpg

 Squanorm šampon protiv masne prhuti

pakiranje: 125 ml

Sadrži Kertyol, salicilnu kiselinu i Sabal serrulata. Uklanja masnu prhut s rezultatima koji traju. Normalizira sekreciju sebuma. Čisti masno vlasište.

Kertyol smanjuje nastajanje ljusaka te umiruje svrbež icrvenilo vlasišta. Salicilna kiselina pomaže odstranjivanju ljusaka koje su prilijepljene za vlasište. Ekstrakt biljke Sabal serrulata djeluje na mehanizme odgovorne za izlučivanje sebuma. Pirokton olamin pročišćuje vlasište. 

Način uporabe: Nanesite, ostavite djelovati 3 minuta i isperite. Ponovite postupak. Isperite s puno vode. Koristite dva puta tjedno u trajanju od najmanje 6 tjedana. Kao nastavak tretmana ili izmjenično s njim, preporučuje se uporaba Elution šampona, posebno formuliranog za osjetljivo vlasište. 

Posebne mjere opreza: Izbjegavati kontakt s očima. Temeljito isprati u slučaju kontakta s očima.

 

Kako pojačavati djelovanje šampona protiv prhuti? 

Svakodnevno nanesite losion Kélual Zinc i ne ispirite ga. Losion sadrži 2,5% kelumida koji ubrzava ozdravljenje oštećene kože, smanjuje crvenilo i olakšava eliminaciju prhuti. Kosu je također lakše raščešljavati.

Ducray Squanorm losion protiv prhuti sa cinkom 200 ml.jpg

SQUANORM LOSION protiv prhuti s cinkom

pakiranje: 200 ml

Sadrži Keluamid i cinkov sulfat. Pročišćava vlasište. Umiruje svrbež.

Kada se koristi u kombinaciji ili nakon šampona protiv prhuti, Squanorm losion sa cinkom pomaže ukloniti prhut zahvaljujući Keluamidu, koji uklanja ljuske kod suhe i masne prhuti  te cink sulfatu, koji  nudi olakšanje kod svrbeža i smanjuje crvenilo vlasišta.  

Način uporabe: Nanosite dnevno na suho ili vlažno vlasište i nježno umasirajte. Nije potrebno ispirati. Ne masti kosu. 

Posebne mjere opreza: Izbjegavati kontakt s očima. Isperite u slučaju kontakta s očima.

 


KRONIČNA STANJA LJUSKAVOG VLASIŠTA

Pojačano ljuštenje vlasišta, povezano s povečanom proizvodnjom loja: vlasište je masno, kosa je teška i izgleda masno. Ljuske prhuti su veće, žučkaste i prianjaju uz vlasište. Uz njih se često javlja svrbež, a ponekad i crvenilo.

Ducray Kertyol P.S.O. keratoreducirajući šampon 125 ml.jpg

KERTYOL P.S.O. keratoregulirajući šampon

pakiranje: 125 ml

P.S.O. = Patches. Scales. Opaque (Nakupine. Ljuske. Mutne). Ljuskava i pločasta stanja. Sadrži sumpor, salicilnu kiselinu i Kertyol. Uklanja pločaste nakupine. Umiruje crvenilo.

Ljuskava stanja na tijelu i vlasištu povezuju se s pretjerano brzim obnavljanjem stanica epiderme. Stanice se nakupljaju na površini kože, tvoreći ljuskave lezije, u težim slučajevima praćene crvenilom i svrbežom. Na površini lezija ljuske su mutne i izgledaju kao gusta prhut.  

Način uporabe: Kertyol P.S.O. keratoregulirajući šampon se može upotrebljavati sam ili u kombinaciji s posebnim dermatološkim tretmanima. Upotrebljavajte ga 2 do 3 puta tjedno, u razdoblju od najmanje 6 tjedana. Preporučljivo je koristiti, naizmjenično ili nakon tretmana, prikladan Elution zaštitni šampon za oslabljeno vlasište. 

Posebne mjere opreza: Izbjegavajte doticaj s očima. U slučaju doticaja s očima, temeljito isperite vodom.

 


TEŽI OBLICI PRHUTI POPRAĆENI SVRBEŽOM

 

Ducray Kelual DS šampon za smanjenje ljusaka i protiv recidiva 100 ml.jpg

KELUAL DS šampon za smanjenje ljusaka i protiv recidiva

pakiranje: 100 ml

Teži oblici prhuti popraćeni svrbežom. Sadrži ciklopiroksolamin i cinkov pirition. Dugotrajno smanjenje prhuti, umiruje svrbež.

Kelual DS šampon preporučuje se kod teških slučajeva ponavljajuće prhuti s crvenim vlasištem i vlasištem koji svrbi. Njegova kompletna formula djeluje na sve čimbenike koji sudjeluju u težim slučajevima prhuti. Svrbež smiruje kod prve uporabe. Ublažava crvenilo i trajno uklanja prhut. Vlasište je brzo umireno i pročišćeno.  Učinkovitost Kelual DS šampona je dugotrajna jer sprečava povratak prhuti u razdoblju od 4 tjedna. 

Način uporabe:

 1. Faza ''intenzivnog tretmana'': Nanesite na kosu, stvarajući sapunicu i masirajte vlasište. Isperite. Ponovite nanošenje, ostavljajući ga djelovati 3 minute, a zatim temeljito isperite. Šampon nanosite 3 puta u tjednu tijekom 2 tjedna.

2. Faza „održavanja“:  Jedno šamponiranje tjedno u kombinaciji s Elution zaštitnim šamponom za oslabljeno vlasište. 

Posebne mjere opreza: U slučaju kontakta s očima, isperite.

^ na vrh stanice | Glavni sadržaj | Tražilica